Dan Barna: Pe listele USR-PLUS avem 300 de ani de studii reale. In sondaje, oamenii ne asociaza cel mai des cu speranta Interviu

Joi, 23 Mai 2019, ora 08:52
772 citiri
Dan Barna: Pe listele USR-PLUS avem 300 de ani de studii reale. In sondaje, oamenii ne asociaza cel mai des cu speranta Interviu
Foto: Facebook/Dan Barna

Votul de duminica este despre ce Romanie vrem mai departe. PSD ne propune un patriotism prostit care inseamna izolare si frica, angoasa, iar in 26 mai este primul pas pentru a iesi din logica de tara fugarita, afirma copresedintele Aliantei 2020 USR-PLUS, Dan Barna.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Dan Barna spune ca a constatat in teritoriu o puternica mobilizare a societatii, care nu mai suporta starea de lucruri actuala si care se va traduce intr-o prezenta semnificativa la vot.

Dan Barna a atras atentia asupra importantei votului la referendum: "Un raspuns masiv pozitiv la referendum delegitimeaza orice initiativa contrara. Mesajul ca hotia este o cale dezirabila ne distruge viitorul".

Dan Barna a explicat si care sunt intentiile Aliantei USR-PLUS in privinta unei eventuale schimbari de majoritate si de guvern dupa alegerile de duminica.

Sunt un alegator obisnuit, mereu dezamagit si care nu vrea decat sa-si gaseasca un job in strainatate. De ce sa ma duc sa votez la europarlamentare? Ca sa trimit niste oameni pe lefuri grase la Bruxelles?

De data asta, votam cu mult mai mult decat niste oameni pe care ii trimitem la Bruxelles. Votul este despre ce Romanie vrem mai departe.

Avem Romania pe care ne-o propune PSD, la margine de Europa, o zona unde se schimba caii la diligenta. PSD ne propune un patriotism prostit care inseamna izolare si frica, angoasa. Fiecare interventie a lui Liviu Dragnea vorbeste despre dusmani care ne ameninta, ne vor raul, ne otravesc.

Votul din 26 mai este primul pas pentru a iesi din logica de tara fugarita, care se face de ras la Bruxelles prin reprezentantii sai.

Spuneti de cei care se duc pe salarii grase la Bruxelles si nu fac nimic. Tocmai, ca din 2007 n-am fost reprezentati. Cand te duci la o masa la care nu vorbesti, evident ca nu contezi in decizie.

Sa va spun o poveste. In cele 6 luni cat am fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, am reprezentat Romania in diferite intalniri. Si am fost la una intre reprezentantii tarilor din Est cu Comisia Europeana. Eram cu doua doamne director din Ministerul Fondurilor. Am intervenit de cateva ori in discutie, am exprimat si puncte de vedere mai contondente, o dezbatere normala. La final, cele doua colege erau cu lacrimi in ochi de entuziasm ca a vorbit si reprezentantul Romaniei.

"Dar pana acum cum a fost?", am intrebat. "Veneau secretari de stat care nu ziceau nimic, doar stateau. Punctajele, elementele tehnice pregatite nu erau sustinute. Acum ave ...citeste mai departe despre "Dan Barna: Pe listele USR-PLUS avem 300 de ani de studii reale. In sondaje, oamenii ne asociaza cel mai des cu speranta Interviu" pe Ziare.com

#Dan Barna europarlamentare 2019, #referendum justitie 2019, #Barna alianta USR PLUS , #Stiri Guvern