Dancila confirma ca Guvernul a adoptat un memorandum secret privind mutarea ambasadei din Israel

Vineri, 20 Aprilie 2018, ora 14:37
26319 citiri
Dancila confirma ca Guvernul a adoptat un memorandum secret privind mutarea ambasadei din Israel
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila a confirmat, vineri la amiaza, ca Guvernul a adoptat un memorandum confidential, cel anuntat joi seara de Liviu Dragnea, privind mutarea ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"A fost adoptat un memorandum in sedinta de Guvern", a spus premierul.

Intrebata daca era nevoie de consultarea presedintelui in acest sens, Dancila a spus ca acum, dupa adoptare, se vor purta discutii cu toate institutiile, inclusiv cu Klaus Iohannis.

Premierul nu a vrut sa spuna ce contine memorandumul.

"Eu cred ca Ministerul Afacerilor Externe si-a asumat acest lucru si ca discutiile le vom purta pe urma. Nu pot sa va spun ce contine acest memorandum. Am confirmat ca exista si ca vom purta discutii cu toate institutiile, inclusiv cu domnul presedinte", a spus ea.

Jurnalistii au insistat si au intrebat-o pe Dancila de ce memorandumul mai este clasificat si acum, dupa adoptare.

"Vom purta discutii cu toate institutiile. Atunci vom face publice. S-a stiut despre acest document. A aparut inca inainte de a fi votat in sedinta de Guvern", a sustinut sefa Guvernului.

Amintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, joi seara, ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care s-a decis mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Memorandumul privind demararea procedurilor de mutare a ambasadei in Ierusalim a fost adoptat in ultima sedinta de guvern (cea de miercuri), de la care ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a lipsit, dar a fost trecut in randul documentelor confidentiale, asa ca nu este public si nu putem sti exact ce contine.

Vineri dimineata, Administratia Prezidentiala a transmis ca Iohannis nu a fost consultat sau anuntat despre acest memorandum si nici nu a reusit sa afle detalii despre el, deoarece Dancila nu i-a raspuns la telefon.

Citeste si

Mutarea Ambasadei Romaniei de Tel Aviv la Ierusalim - miza pentru Liviu Dragnea si ce consecinte ar putea aveaOdiseea unui memorandum confidential al Guvernului, dar anuntat de Liviu Dragnea: Cine l-a propus si de ce e secret?Autoritatea Palestiana a cerut Romaniei sa nu relocheze ambasada la Ierusalim. Imediat dupa, Dragnea a anuntat ca o mutaPrecizari de la Cotroceni, pe tema mutarii ambasadei din Israel: In politica externa, Guvernul executa ce decide presedintele ...citeste mai departe despre "Dancila confirma ca Guvernul a adoptat un memorandum secret privind mutarea ambasadei din Israel" pe Ziare.com

#Dancila memorandum ambasada , #Stiri Guvern