Daniel Daianu: Statul roman e slab si cu un guvern numeros

Luni, 18 Februarie 2013, ora 11:57
1875 citiri
Daniel Daianu: Statul roman e slab si cu un guvern numeros
Sursa foto: Evenimentul Zilei

Romania trebuie sa-si regandeasca modelul de crestere economica si sa aiba grija pe ce isi cheltuieste capitalul, a declarat, luni, economistul Daniel Daianu, la prezentarea raportului "Cresterea de aur: Restabilirea stralucirii modelului economic european", elaborat de specialistii Bancii Mondiale.

"Romania trebuie sa-si regandeasca modelul de crestere si sa se gandeasca pe ce isi cheltuieste capitalul. Stim ca exista multa ineficienta in economia romaneasca, problema noastra este cum sa regandim reformele mai ales in cazul intreprinderilor de stat. O alta problema este ca Romania e un stat slab cu un guvern numeros. Romania nu are un guvern mic", a spus Daianu.

Referitor la cel mai recent raport al Bancii Mondiale cu privire la economiile lumii, Daniel Daianu a punctat faptul ca Europei ii lipseste, in prezent, o retea interconectata.

"Finantele au ramas azi in urma la nivel european. Mai bine zis in urma speculatorilor, in cea mai mare parte a Europei. Ceea ce lipseste este structura, reteaua intr-o lume cat mai interconectata. Cu ce ne ajuta ca Europa are un deficit de cont curent? Nu impartasesc opinia unora care spun ca e loc pentru toata lumea. Dar cand o economie globala nu mai creste rapid, avem o problema cu clasa mijlocie", a afirmat Daianu.

Economistul sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Indermit Gill, a prezentat, luni, la Bucuresti, la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), raportul "Cresterea de aur: Restabilirea stralucirii modelului economic european".

Banca Mondiala: Romania sta bine pe termen scurt, dar are nevoie de viziune

Raportul abordeaza perspectiva de crestere pe termen lung in Europa, cu accent pe evolutiile din ultimele doua decenii, si incearca sa identifice ceea ce trebuie facut pentru a asigura prosperitatea in urmatorii 20 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daniel Daianu economie Romania, #Daniel Daianu guvern Romania, #Daniel Daianu crestere economica , #Stiri Guvern