Trump s-a suparat si a anulat toate intalnirile cu sefii de state de la summitul NATO

Joi, 12 Iulie 2018, ora 12:00
2219 citiri
Trump s-a suparat si a anulat toate intalnirile cu sefii de state de la summitul NATO
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Intalnirea bilaterala dintre Donald Trump si presedintele Klaus Iohannis, programata pentru ora 11:00 (ora Romaniei), nu a mai avut loc, pe fondul unor discutii extrem de tensionate dintre presedintele amercian si ceilalti aliati, intruniti joi dimineata in format restrans.

Surse oficiale au povestit pentru Ziare.com cum s-au derulat evenimentele la Bruxelles. Joi dimineata, Serviciul de presa al Casei Albe a anuntat ca Donald Trump are o serie de intalniri bilaterale, printre care si cea programata pentru ora 11:00 (ora Romaniei) cu Klaus Iohannis.

La ora 10:45, Donald Trump si Angela Merkel au avut un nou schimb de replici pe tema alocarilor bugetare si s-a decis reluarea reuniunii Consiliului Nord-Atlantic, dar in format restrans, al celor 29 de state membre, 1+1 (seful statului si ambasadorul), statele partenere invitate fiind rugate sa iasa din sala.

Din acest motiv, Donald Trump si-a anulat toate bilateralele, iar reuniunea pe tema Afganistan a fost amanata. Intreg programul summit-ului a fost, de altfel, dat peste cap.

Intalnirea era trecuta pe agenda oficiala a presedintelui, dar a fost stearsa intre timp, iar informatiile preliminare, potrivit unor surse oficiale, sunt ca Trump si-ar fi anulat toate intrevederile de joi, inclusiv cea cu Iohannis.

Citeste mai departe despre "De ce a anulat Trump toate bilateralele de la NATO, inclusiv cea cu Iohannis. Discutii tensionate la summit" pe Ziare.com

#Iohannis Trump NATO , #Stiri Guvern