De ce au parlamentarii si ministrii imunitate si cum am putea impiedica repetarea cazului Oprea

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 12:30
866 citiri
De ce au parlamentarii si ministrii imunitate si cum am putea impiedica repetarea cazului Oprea
Foto: Arhiva Ziare.com

Constitutia Romaniei prevede ca toti cetatenii sunt egali in fata legii "fara privilegii si fara discriminari", dar tot legea fundamentala este cea care permite ca parlamentarii sau ministrii sa nu poata fi urmariti penal sau arestati, daca sunt protejati prin vot de colegii lor.

Cazul Gabriel Oprea este cel mai recent, dar nu singurul. In timp ce unii senatori sau deputati au ajuns in spatele gratiilor sau in fata instantei in diverse dosare, altii s-au bucurat de imunitatea oferita prin vot de colegi.

"E o scara de privilegii si avem de-a face cu trei categorii de cetateni, de fapt: cetatenii simpli, parlamentarii si ministrii. Culmea, ministrii sunt mai protejati decat parlamentarii! (...) Parlamentarii isi pun acesti ministri-soldati sa jefuiasca in interesul lor, al acestor grupari politice manate de interese private, si tot ei au inventat si mecanismul prin care sa isi apere acesti soldati - articolul 109 din Constitutie", a declarat pentru Ziare.com Emil Pascut, liderul ...citeste mai departe despre "De ce au parlamentarii si ministrii imunitate si cum am putea impiedica repetarea cazului Oprea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imunitate parlamentari, #vot imunitate Oprea Gigina , #Stiri Guvern