Firea explica de ce a ales sa faca targ de Craciun in Piata Victoriei, "fara niciun fel de alte ganduri ascunse"

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 21:04
1047 citiri
Firea explica de ce a ales sa faca targ de Craciun in Piata Victoriei, "fara niciun fel de alte ganduri ascunse"
Foto: Facebook / Gabriela Firea (Arhiva)

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat, miercuri, decizia de a organiza un targ de sarbatori in Piata Victoriei, locul traditional de intalnire a celor care protesteaza fata de legile Justitiei si cer demisia Guvernului, afirmand ca intentia sa nu a fost de a restrange drepturile cetatenilor.

"Cred cu tarie ca accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, si nu pe cele care ne dezbina, mai ales ca pe 1 Decembrie vom marca intrarea in Anul Centenarului Marii Uniri! In acest spirit, am considerat ca Sarbatorile de Iarna - Mos Nicolae, Craciunul, Anul Nou - trebuie celebrate intr-un mod in care sa aduca bucurie cat mai multor locuitori sau vizitatori ai orasului nostru", a spus primarul general al Caitalei.

Firea a explicat ca, in toate capitalele europene, "spatiile publice se transforma, la sfarsitul anului, facand loc evenimentelor legate de Sarbatori sau pur si simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase".

"Acelasi lucru ne-am propus si noi sa facem in Bucuresti, cu buna credinta si fara niciun fel de alte ganduri ascunse. Nu intentionam sa intram in conflict cu nimeni si nici sa restrangem in vreun fel drepturile cetatenilor. De aceea, sunt cu atat mai greu de inteles luarile de pozitie eminamente politice in legatura cu evenimentele organizate de Primarie pe parcursul lunii decembrie.

Spiritul Craciunului presupune sa fim, daca nu mai buni, macar mai toleranti si sa invatam sa privim cu mai multa atentie la nevoile celor de langa noi. Sa ne bucuram, asadar, impreuna, de luna decembrie - o luna a darurilor, prieteniei, bunavointei, solidaritatii si altruismului", a mai spus Gabriela Firea.

In presa au aparut marti informatii potrivit carora Primaria Capitalei a aprobat organizarea targului de sarbatori "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" in Piata Victoriei, unde au loc mitingurile impotriva modificarii legilor Justitiei. Piata Victoriei va fi ocupata de targ intre 2 -20 decembrie, insa probabil vor fi necesare si cateva zile pentru amenajare. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc.

Protestatarii sunt alungati de la Guvern: Firea face in Piata Victoriei targ de sarbatoriUSR ii cere lui Firea sa nu mai organizeze Targ de Craciun la Piata Victoriei, ca sa fie loc de proteste

Imediat dupa aparitia acestei informatii, pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide" a aparut mesajul "NU plecam din Piata Victoriei!".

"Am aflat, astazi, de intentia Primariei ...citeste mai departe despre "Firea explica de ce a ales sa faca targ de Craciun in Piata Victoriei, "fara niciun fel de alte ganduri ascunse"" pe Ziare.com

#Firea targ sarbatori Piata Victoriei , #Stiri Guvern