De ce introduce PSD taxa de solidaritate? "Pentru solidaritate", spune premierul Tudose

Joi, 29 Iunie 2017, ora 20:09
815 citiri
De ce introduce PSD taxa de solidaritate? "Pentru solidaritate", spune premierul Tudose
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul desemnat Mihai Tudose au vorbit, joi, despre taxa de solidaritate, inclusa in programul de guvernare.

Intrebat de jurnalisti despre aceasta taxa, Dragnea a raspuns ironic, cedand responsabilitatea ministrului desemnat al Finantelor, Ionut Misa: "Asta o sa va explice ministrul de Finante, dupa ce iese din euforia acestei zile si o sa fie atent atunci cand primeste 10 intrebari deodata".

La randul sau, premierul desemnat a spus ca, "intr-o luna, doua, ANAF-ul va face analize, simulari despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicata".

"In programul de guvernare scrie ca va fi aplicata de la 1 ianuarie 2018", a precizat Tudose.

Intrebat de ce este nevoie de aceasta taxa, acesta a mentionat: "As raspunde simplu: pentru solidaritate".

"Anumite cifre financiar-fiscale ne arata ca in anumite zone exista anumite derapaje. Voi iesi cu toate explicatiile dupa ce se face acea simulare", a mai spus premierul desemnat.

De asemenea, intrebat de ce pana acum nu s-a anuntat aceasta taxa, Tudose a replicat: "N-am stiut ca sunteti aici sa vorbim despre acest lucru. Vorbim despre acest lucru de astazi, de cand acest program nou a fost votat", adaugand ca "tot pachetul fiscal va fi pus in dezbatere publica".

Amintim ca Guvernul Mihai Tudose urmeaza sa introduca o taxa de solidaritate, masura prevazuta in programul de guvernare recent actualizat de PSD, iar ministrul propus pentru Finante a explicat joi in ce cazuri se va aplica.

Misa a spus, in cadrul audierilor din comisii, ca taxa se va aplica salariilor brute mai mari de 14.500 de lei.

La iesirea de la audieri, Misa a fost rugat sa dea detalii si a spus ca ia in calcul un procent fix din venit, fara a preciza o cifra.

Taxa poarta numele de contributie de solidaritate, insa Guvernul nu explica concret in programul de guvernare si ce inseamna asta.

Iata ce prevede programul de guvernare 2017-2020 al PSD ...citeste mai departe despre "De ce introduce PSD taxa de solidaritate? "Pentru solidaritate", spune premierul Tudose" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea taxa solidaritate, #Mihai Tudose taxa solidaritate, #taxa solidaritate program guvernare, #Ionut Misa taxa solidaritate , #Stiri Guvern