De ce vrea Occidentul ca Romania sa fie mai putin corupta: Conteaza soarta lui Ponta?

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 10:09
907 citiri
De ce vrea Occidentul ca Romania sa fie mai putin corupta: Conteaza soarta lui Ponta?
Foto: Arhiva Ziare.com

Strategia geopolitica a Occidentului este in concordanta cu campania anticoruptie din Romania si ultima sa manifestare, actiunea DNA de a lansa urmarirea penala impotriva premierului Victor Ponta.

Intr-o ampla analiza, grupul Stratfor scrie ca SUA si UE incurajeaza de mult timp tari din intreaga lume sa adopte strategii agresive anticoruptie. Indepartarea coruptiei in aceste tari creeaza un mediu mai accesibil pentru companiile occidentale si guvernele din Occident sunt mai libere in actiunile comune cu factorii decizionali locali, asa ca sunt mai putin ingrijorate ca practicile corupte le afecteaza politica externa.

Analiza releva ca, prin investitii in tari precum Romania, guvernele occidentale castiga influenta semnificativa in ceea ce priveste luarea de decizii de politica externa pe plan regional.

Situatia premierului urmarit penal ajunge la Strasbourg - cand ar putea dezbate PE criza din Romania

In acelasi timp, o coruptie redusa inseamna ca liderii importanti sunt ...citeste mai departe despre "De ce vrea Occidentul ca Romania sa fie mai putin corupta: Conteaza soarta lui Ponta?" pe Ziare.com

#Ponta urmarit penal SUA, #Occident anticoruptie Romania Ponta , #Stiri Guvern