Guvernul investeste 2,3 milioane de euro pentru consultanta si-o "vacanta"

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 06:01
1584 citiri
Guvernul investeste 2,3 milioane de euro pentru consultanta si-o "vacanta"
Palatul Victoria

Secretariatul General al Guvernului incearca sa simplifice birocratia la care sunt supuse firmele in relatia cu institutiile publice. Contractul de consultanta, in valoarea de 2,3 milioane de euro, a fost castigat de compania Deloitte, care se obliga sa asigure si o deplasare in strainatate pentru functionarii romani.

Scopul contractului castigat de Deloitte Consultanta SRL consta in masurarea costurilor administrative si identificarea sarcinilor administrative aferente legislatiei in domeniile reglementate de mai multe ministere (Justitie, Educatie, Munca, Sanatate si Mediu).

Vizita "intr-o tara cu experienta consacrata in domeniu"

Firma de consultanta va trebui ca, in schimbul celor 2,3 milioane de euro, sa elaboreze masurile de simplificare intreprinse de administratia publica centrala din Romania in vederea reducerii sarcinilor administrative pentru operatorii economici.

Pe langa elaborarea masurilor mai sus amintite, Deloitte Consultanta SRL va asigura si publicitatatea asupra proiectului, "cu scopul de a impulsiona implicarea tuturor actorilor institutionali in desfasurarea activitatilor aferente proiectului".

Una dintre conditiile impuse in acordarea contractului a fost aceea ca firma castigatoare sa asigure "transferul de expertiza si bune practici prin pregatirea, organizarea si efectuarea propriu-zisa a unei vizite de lucru intr-o tara cu experienta consacrata in domeniu".

La licitatie au participat cinci firme de consultanta, criteriul de selectie fiind cel al ofertei care este cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern contract de consultanta, #Secretariatul General al Guvernului , #Stiri Guvern