Demisia lui Tudose in presa internationala: Romania pierde al doilea premier in 7 luni. Dragnea isi mentine controlul

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 00:51
1066 citiri
Demisia lui Tudose in presa internationala: Romania pierde al doilea premier in 7 luni. Dragnea isi mentine controlul
Foto: captura site BBC News

Principalele agentii internationale de stiri, precum si numeroase publicatii din multe tari au relatat despre criza politica din Romania, in urma careia prim-ministrul Mihai Tudose a anuntat ca va demisiona.

"Premierul Romaniei demisioneaza dupa ce social-democratii si-au retras sprijinul", titreaza agentia Reuters, adaugand ca liderul PSD Liviu "Dragnea isi mentine controlul ferm atat asupra partidului de guvernamant, cat si a Guvernului".

Tudose explica declaratia "toti vor flutura langa steagul secuiesc": Imi mentin foarte, foarte, foarte clar pozitia

"Romania pierde al doilea premier in sapte luni", relateaza postul britanic BBC News pe pagina sa electronica. "Partidul (Social Democrat) a fost macinat de o lupta pentru putere careia, de asemenea, i-a cazut victima si predecesorul (lui Tudose), Sorin Grindeanu, in iunie", mai scrie postul britanic, care mentioneaza si manifestatiile de strada impotriva controversatei reforme a justitiei.

Protest la sediul PSD dupa ce Dragnea l-a dat jos si pe Tudose: Suntem o tara, nu un experiment. Plecati! (Video)

"Anul trecut, Executivul UE a avertizat ca lupta anticoruptie (din Romania) este amenintata serios de atacurile presei si politicului", se afirma intr-un material publicat de BBC.

"Guvernul Romaniei se prabuseste dupa ce premierul a pierdut disputa cu seful partidului", comenteaza agentia de stiri Bloomberg.

"Partidul de guvernamant de stanga din Romania isi scufunda propriul Guvern pentru a doua oara intr-un an", noteaza site-ul postului France 24, citand AFP.

"Prim-ministrul de stanga al Romaniei, Mihai Tudose, a demisionat luni dupa ce a pierdut sustinerea propriului partid in urma luptelor interne pentru putere, la doar sapte luni dupa ce predecesorul sau a avut o soarta similara", comenteaza jurnalistii francezi, care mai afirma ca liderul PSD, Liviu Dragnea, "este bine cunoscut ca fiind cel care trage sforile in spatele scenei".

Citeste mai departe despre "Demisia lui Tudose in presa internationala: Romania pierde al doilea premier in 7 luni. Dragnea isi mentine controlul" pe Ziare.com.

#presa internationala demisie Tudose, #demisie Tudose Dragnea PSD , #Stiri Guvern