Deputat PNL: Carmen Dan trebuie eliberata rapid din functie, dupa declaratiile cu lovitura de stat

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 15:42
780 citiri
Deputat PNL: Carmen Dan trebuie eliberata rapid din functie, dupa declaratiile cu lovitura de stat
Foto: Facebook Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi afirma ca, in mod normal, Carmen Dan trebuie eliberata imediat din functie, avand in vedere afirmatiile privind desfasurarea unei lovituri de stat, el apreciind ca un ministru de Interne nu poate face astfel de afirmatii politice, fiind "un act iresponsabil".

"Declaratiile lui Carmen Dan, ministru de Interne inca in exercitiu, care sustine ca ne confruntam cu o veritabila loviturade stat, nu pot fi acceptate din partea unui conducator al structurilor de forta.

Nu vorbim de un simplu comunicator al PSD, care are dreptul la opinie si care poate urma instructajul de comunicare livrat de la partid, ci chiar de ministrul de Interne, care are in subordine numeroase structuri de ordine publica si care transmite, implicit, mesaje catre cei pe care inca ii coordoneaza.

Au mai existat momente in istoria indepartata a PSD cand oameni din Ministerul de Interne au vorbit despre lovituri de stat - si ele s-au sfarsit tragic. Functia de ministru de Interne obliga la rigoare si prudenta. Nu poti pune institutiile statului in stare de alerta doar pentru ca simti nevoia sa iti probezi loialitatea politica fata de Liviu Dragnea", afirma deputatul PNL.

El spune ca nu este pentru prima data cand Carmen Dan depaseste cadrul strict permis unui ministru de interne, dupa ce, in luna februarie, a prezentat, din pozitia sa oficiala, o lista a persoanelor care sustineau protestele antiguvernamentale, gest care, venind din partea conducatorului unui minister de forta, poate fi considerat o intimidare.

"Dincolo de tot spectacolul grotesc oferit de taberele PSD care se sfasie pentru putere, doamna Carmen Dan ar trebui eliberata grabnic din functie - mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a functiei, pentru ca a comis un act iresponsabil in raport cu rigorile functiei sale", adauga deputatul liberal.

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Antena 3, ca numirea lui Victor Ponta in Guvern si pastrarea unor fosti ministri in Cabinet arata ca are loc "o veritabila incercare de lovitura de stat", fostul premier dorindu-si din nou sa conduca Executivul.

"Nu vreau sa creada nimeni ca fac afirmatii, spun ceea ce cred, ceea ce simt. Eu in acest moment cred ca ne confruntam cu o veritabila incercare de lovitura de stat. (...) Este premier in functie pana la motiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred ca aceste doua componente nu pot fi separate. (...) Incercarea disperata de a constit ...citeste mai departe despre "Deputat PNL: Carmen Dan trebuie eliberata rapid din functie, dupa declaratiile cu lovitura de stat" pe Ziare.com

#Carmen Dan lovitura stat, #ministru Interne lovitura stat , #Stiri Guvern