Deputat USR: Executia bugetara cu care se lauda PSD este o masluire contabila, o mare minciuna

Sambata, 27 Mai 2017, ora 22:18
1165 citiri
Deputat USR: Executia bugetara cu care se lauda PSD este o masluire contabila, o mare minciuna

Deputatul USR de Bucuresti Claudiu Nasui, fost consilier in Guvernul Ciolos si expert in finante, desfiinteaza executia bugetara publicata de ministerul de resort saptamana aceasta si spune ca totul este, de fapt, "o mare minciuna", iar guvernantii "nu au facut decat sa ia bani dintr-un buzunar si sa-i bage in altul".

"Ministerul Finantelor a publicat joi executia bugetara la sfarsit de aprilie 2017, iar Guvernul a inceput sa se laude cu excedentul si cresterile de venituri. De fapt totul este o mare minciuna. Daca ne uitam la cifre o sa observam o crestere uluitoare de peste 1.000% in sumele pe care le-a primit Romania de la UE. E greu de crezut, nu? Evident ca nu este decat o masluire contabila, si nici macar nu este una de subtila, ci de-a dreptul grosolana", sustine Claudiu Nasui.

"De fapt, pana anul acesta, in fiecare an statul roman nu a contabilizat subventiile pentru agricultura ca venit la buget sau ca cheltuiala. Ceea ce e normal, pentru ca nu sunt banii statului, ci ai fermierilor de la UE. Practic statul ce primeste aia da mai departe. Nu castiga nimic, nu pierde nimic. Doar trec niste bani prin conturile sale", explica deputatul USR.

"In 2017, in premiera istorica, ca sa arate ca au crescut veniturile specialistii in diversiune ai PSD s-au gandit sa inregistreze aceste sume la venituri. Astfel daca ne uitam pe cifre, vedem ca exact cresterea sumelor de la UE este aproape perfect contrabalansata de cresterea sumelor care se duc pe proiecte UE. Si ghiciti pe ce proiecte? Pe subventii in agricultura. Toate acestea ca sa poata spune ca au crescut veniturile fata de anul trecut. Practic compara mere cu pere. Daca vroiau sa faca o comparatie corecta, fie nu adaugau subventiile anul acesta, fie le adaugau si anul trecut. Ca sa avem o imagine corecta. N-au vrut, au vrut crestere din pix", mai spune fostul consilier al lui Dacian Ciolos.

"Alte cifre impresionante sunt cresterile de venituri din impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii. Vedem o crestere de 13,4% (1,2 miliarde de lei) la impozitul pe venit si 14,9% (2,9 miliarde de lei) la contributiile obligatorii. Ce s-a intamplat? A stors ANAF-ul economia de bani? A crescut productivitatea spectaculos in Romania? Absolut deloc. Ce s-a intamplat este ca au crescut salariile bugetarilor semnificativ la inceputul anului acesta, ceea ce a dus la o incasare a impozitului pe venit si a contributiilor obligatorii mai mare. Astfel, daca ne uitam la cheltuieli, vedem ca cheltuielile ...citeste mai departe despre "Deputat USR: Executia bugetara cu care se lauda PSD este o masluire contabila, o mare minciuna" pe Ziare.com

#executie bugetara PSD, #Claudiu Nasui analiza buget , #Stiri Guvern