Deputatii au decis: Liderii de sindicate nu pot fi concediati nici in timpul mandatului, nici 2 ani dupa

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 16:38
806 citiri
Deputatii au decis: Liderii de sindicate nu pot fi concediati nici in timpul mandatului, nici 2 ani dupa
Foto: Sanitas

Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, a votat marti legea care prevede ca liderii de sindicate nu pot fi concediati in timpul mandatului si nici timp de doi ani dupa incheierea lui, decat in cazuri speciale.

Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr.62/2011 a fost promovata de PSD si UDMR, dar respinsa de presedintele Klaus Iohannis in luna iunie, cand a retrimis-o la reexaminare in Parlament.

Deputatii au respins mare parte din solicitarile presedintelui, dar au adoptat marti un amendament in plus, informeaza Digi24.

Acesta prevede ca liderii de sindicat pot fi concediati doar daca unitatea la care lucreza intra in reorganizare judiciara, in faliment sau daca persoanele in cauza primesc, doi ani la rand, la evaluarea profesionala calificativul necorespunzator.

Articolul de lege initial prevedea ca este interzisa "concedierea persoanelor alese in organele de conducere ale sindicatelor pe toata durata mandatului,... citeste mai departe despre "Deputatii au decis: Liderii de sindicate nu pot fi concediati nici in timpul mandatului, nici 2 ani dupa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege concediere lideri sindicat Iohannis, #cerere reexaminare lege lideri sindicat , #Stiri Guvern