Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei

Luni, 10 August 2015, ora 16:12
973 citiri
Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei
Foto: arhiva MAE

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Nagy Karoly Zoltan, a fost convocat, luni, la Ministerul roman de Externe, ca urmare a afirmatiilor facute de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Zakonyi Botond (foto), intr-un interviu acordat pentru Romania Libera.

Nagy Karoly Zoltan ii tine momentan locul ambasadorului Ungariei la Bucuresti, aflat in concediu, se precizeaza intr-un comunicat remis presei.

"In cadrul discutiei, partea romana si-a exprimat dezacordul puternic fata de continutul declaratiilor facute de ambasadorul Zakonyi Botond cu privire la ansamblul relatiilor bilaterale romano-ungare. Acestea demonstreaza, odata in plus, faptul ca partea ungara nu este inca pregatita sa respecte cadrul general al relatiei bilaterale si fundamentele politico-juridice ale acesteia, si anume Tratatul de intelegere, cooperare si buna vecinatate, semnat in 1996, si Declaratia de Parteneriat Strategic, semnata in 2002.

Partea romana a reiterat apelul ferm ca aceasta ...citeste mai departe despre "Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei" pe Ziare.com

#diplomat maghiar convocat MAE, #ambasador Ungaria critica Ponta , #Stiri Guvern