DNA isi face azi bilantul pe 2016. Iohannis si Birchall asista la raportul dat de Kovesi

Joi, 23 Februarie 2017, ora 07:07
930 citiri
DNA isi face azi bilantul pe 2016. Iohannis si Birchall asista la raportul dat de Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA isi prezinta, joi, raportul de activitate pe anul 2016.

La sedinta de bilant, care incepe la ora 11:00, la Cercul Militar National, vor asista presedintele Klaus Iohannis, dar si ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall.

Din sistemul judiciar, vor lua parte procurorul general, Augustin Lazar, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, vicepresedintele CSM, Cristian Ban, presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, dar si procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Raportul anual de activitate al DNA va fi prezentat de procurorul-sef Laura Codruta Kovesi.

Ziare.com va va prezenta in format LIVE TEXT principalele declaratii de la raportul DNA

Kovesi: Este ridicol sa sustinem ca tot sistemul judiciar s-a coalizat sa fabrice dosare

Amintim ca, la inceputul lunii februarie, Kovesi a declarat ca, in 2016, din peste 400 de dosare trimise in instanta, doar 1% au fost restituite.

"Statistic, anul trecut procurorii au trimis in instanta 403 dosare si doar 4 au fost restituite definitiv la DNA, adica intr-un procent de sub 1%", a spus atunci Kovesi.

Ea a precizat ca restituirea nu inseamna finalul procesului penal, nu inseamna ca persoana respectiva este vinovata sau este nevinovata. "Au fost cazuri in care s-au dat solutii de condamnare", a explicat Laura Codruta Kovesi. ...citeste mai departe despre "DNA isi face azi bilantul pe 2016. Iohannis si Birchall asista la raportul dat de Kovesi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raport DNA 2016 Iohannis Kovesi , #Stiri Guvern