Dolari falsi, tipariti la sediul PSD!

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 10:04
5725 citiri
Dolari falsi, tipariti la sediul PSD!

Cand s-a dus la guvern peste Grindeanu, presedintele Iohannis a vorbit despre "doi elefanti in incapere". Expresia e o traducere a uneia englezesti. Ea indica existenta unei probleme pe care nimeni n-o pomeneste, desi e evidenta.

Cine nu-i stia sensul a interpretat-o literal. De pilda, un site care se lauda ca e bazat "pe surse" titra: "Klaus Iohannis s-a pus pe numarat elefantii din guvern".

Imaginarul politic a fost, apoi, contaminat cu o alta referinta zoologica. In timpul protestelor de duminica trecuta, o jurnalista a sustinut ca participantii sunt platiti, mai exact ca oamenii ar fi primit 50 de lei de caciula, iar cainii - 30. Cateii venisera sa muste elefantii.

Dar asta nu-i nimic! Intrucat presedintele coborase si el in strada, din studioul unei televiziuni se vedea deja "o lovitura de stat in desfasurare".

S-a revenit, de fapt, la retorica inflamata de la inceputul tranzitiei. Seful PSD afirma, de pilda, ca opozitia fata de ordonantele de urgenta e "o noua mineriada". Nu cred ca Iliescu a fost incantat cand l-a auzit pe Dragnea vorbind ca penelistii si penetecedistii de acum un sfert de secol. Mai ales ca fostul sef de stat este, de cateva saptamani, inculpat in procesul referitor la incursiunea proletara a lui Miron Cosma & co din iunie 1990.

Pentru ca universul politic sa fie complet bulversat, mai lipseste ca-ntr-o buna zi un penelist sa ne spuna ca-n sediul PSD se tiparesc dolari falsi. Altfel, de ce s-ar fi dus Dragnea in SUA?

Deocamdata, nu s-a ajuns la un asa delir. Musteriii social-democrati sunt turmentati doar cu minciuni gogonate, dar care sunt pe placul lor. De pilda, un membru CNA, care avea in trecut simpatii liberale, a calificat raportul MCV drept o "tampenie stalinisto-comunista fatisa".

Si mai ambitios in sucirea gandirii, un fost sef al PNL, ajuns figura tutelara a guvernarii de stanga, explica deunazi ca doar in dictaturi se organizeaza referendumuri. Ati recunoscut personajul: e inimitabilul domn Tariceanu! Care replica astfel la propunerea presedintelui Iohannis de a consulta cetatenii in privinta gratierii politicienilor corupti.

Si uite-asa am aflat si noi, bieti ignoranti, ca elvetienii indura un regim de crunta servitute. Iar nemtii, daca nu stiati, sufera - la randul lor - din pricina "unei coruptii de neimaginat". Ne-a asigurat de asta dl. Catalin Ivan, deputat european in timpul care-i ramane intre doua aparitii la Antena 3.

Daca ati ratat vreunul dintre aceste colosale momente, nu fiti tris ...citeste mai departe despre "Dolari falsi, tipariti la sediul PSD!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste ordonante, #manipulare PSD , #Stiri Guvern