Domnule Grindeanu, poftiti la calau!

Luni, 12 Iunie 2017, ora 06:27
957 citiri
Domnule Grindeanu, poftiti la calau!

"PSD are nu numai pepiniera, are si padure".

Asa a raspuns Liviu Dragnea cand a fost intrebat daca ar gasi - "in pepiniera partidului" - un inlocuitor pentru Grindeanu. In padurea cu pricina, zilele trecute, a fost multa agitatie. Premierul a fost atacat fatis.

Prima a sarit cu gura doamna Firea. La un an de la preluarea Primariei, pesedista a gasit vinovatul pentru esecul ei din Capitala. Ati ghicit. E Grindeanu. Noi credeam ca omul e o marioneta si aflam de la PSD ca a blocat-o pe sotia lui Pandele. Mai precis, nu i-a "cedat salba de lacuri si nici terenurile de pe langa bazele militare dezafectate".

Nu vreau sa imi inchipui cat de fericiti am fi fost noi, bucurestenii, daca Grindeanu ar fi zis da. In orice caz, Firea a ajuns sa sustina ca mult hulitii tehnocrati au fost mai buni decat pesedistul parasutat de la Timisoara, ca sa conduca Guvernul.

S-a lansat, apoi, zvonul, ca Executivul va pica, dupa ce mai multi ministri vor demisiona. E o copie a unui scenariu folosit, in decembrie 1999, pentru debarcarea lui Radu Vasile. Constantinescu i-a convins pe taranisti si liberali sa isi depuna mandatele. Atunci, a iesit mare scandal si s-a vorbit, pentru prima data, despre incalcarea Constitutiei de catre presedinte.

Ulterior, cand s-a revizuit legea fundamentala, situatia a fost folosita pentru a introduce un articol care spune expressis verbis ca seful statului nu-l poate schimba pe premier.

Sa stam, insa, linistiti. Presedintele n-are timp pentru asemenea mizilicuri.

Unii au zis ca Dragnea nu gaseste musterii. Dar Olguta Vasilescu a tinut sa-si arate entuziasmul, anuntand ca are demisia in alb la partid. Asa s-a aflat ca toti ministrii au facut, la numire, curajosul gest.

Si Opozitia? Ea ce face?, s-au intrebat unii.

PNL e acaparat de batalia titanilor liberalismului autohton - Busoi, Orban, Catarama. USR e intr-o perioada de infantilizare: dupa ce a scapat de Nicusor Dan, a facut lista subiectelor tabu.

Asa ca ghilotina va fi actionata fara ajutor din afara. Vom auzi, dinspre padurea pesedista, o voce zicand: domnule Grindeanu, poftiti la calau!

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009). ...citeste mai departe despre "Domnule Grindeanu, poftiti la calau!" pe Ziare.com

#Grindeanu PSD premier demisie , #Stiri Guvern