Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis: Marti se judeca primul termen la Inalta Curte

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 10:30
1068 citiri
Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis: Marti se judeca primul termen la Inalta Curte

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se judeca, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doua zile dupa ce primarul Sibiului a castigat alegerile prezidentiale.

Este primul termen in acest dosar dupa ce, in data de 30 septembrie, ICCJ a admis in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate la decizia Curtii de Apel Alba Iulia, care ii daduse castig de cauza lui Klaus Iohannis.

Astfel, instanta suprema va decide daca anuleaza definitiv raportul ANI sau daca primarul Sibiului, la fel ca si alti edili locali, se face vinovat de incalcarea legii si s-a aflat in incompatibilitate atunci cand a reprezentat Sibiul in adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete.

Cum Livia Stanciu, presedintele ICCJ, a declarat in urma cu cateva cateva zile ca instanta va astepta ca judecatorii CCR sa ia o decizie in legatura cu constitutionalitatea legii ANI, este foarte probabil ca aceasta cauza sa se amane marti.

Ce ...citeste mai departe despre "Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis: Marti se judeca primul termen la Inalta Curte" pe Ziare.com

#Iohannis dosar incompatibilitate, #Iohannis proces ANI, #Inalta Curte Iohannis incompatibilitate , #Stiri Guvern