Dragnea a criticat Guvernul Grindeanu, dar vrea sa aduca cea mai mare parte a ministrilor in noul Executiv

Joi, 15 Iunie 2017, ora 19:06
644 citiri
Dragnea a criticat Guvernul Grindeanu, dar vrea sa aduca cea mai mare parte a ministrilor in noul Executiv
Foto: captura video Youtube

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca cea mai mare parte dintre ministrii Cabinetului Grindeanu se vor regasi in noul Guvern, desi i-a criticat pentru neindeplinirea multor masuri din programul de guvernare.

"Cea mai mare parte dintre ei, da. Am discutat despre noua propunere de prim-ministru si componenta noului Guvern si am convenit sa luam masuri de siguranta sa evitam un astfel de esec", a raspuns liderul PSD, raspunzand unei intrebari in acest sens, in cadrul unei conferinte de presa de joi.

Citeste intreaga declaratie a lui Dragnea, precum si filmul evenimentelor de joi

Acest a acuzat ca "una dintre problemele care a generat aceasta situatie a fost lipsa coordonarii ministrilor".

"Le-am spus colegilor mei un lucru pe care nu l-am spus ieri. Din pacate, in ultimele doua-trei luni de zile, majoritatea ministrilor veneau la mine si la partid plangandu-se ca nu puteau sa aiba o comunicare corecta, normala, cu primul ministru si ca sunt blocaje administrative pe care trebuie sa le rezolve primul ministru.

Am avut mai multe discutii cu dl Grindeanu si m-a asigurat ca se vor regla aceste lucruri. Se pare ca nu s-au reglat. Am avut discutii cu mai multi ministri care intentionau sa plece din guvern din aceasta cauza.

Cel mai important a fost, este si va ramane aplicarea programului de guvernare. Multi ministri intentionau sa ia decizia de ieri pentru ca nu vor sa fie aratati cu degetul ca partea lor de guvernare nu este pusa in practica.

Sunt de asemenea o serie intreaga de masuri care n-au fost implementate pana la aceasta data si care trebuiau sa fie implementate. (...) Ce le puteam spune romanilor in 2020? Ca in 2020, niste spitale prin farmec devin realitate?", a mai spus Liviu Dragnea.

In continuare, liderul social-democrat a explicat mai multe masuri care ar fi trebuit sa fie implementate pana la aceasta data, argumentand astfel decizia de a retrage sprijinul politic lui Sorin Grindeanu.

"In ce priveste criticile aduse evaluarii facute, s-a spus ca aseara sau ieri dupa-amiaza s-a luat act pentru prima data de aceasta evaluare. Unii colegi din CEx si-au adus aminte ca atunci cand eu l-am propus pe dl Grindeanu, tot atunci am spus ca la finalul primului semestru vom face o evaluare a programului de guvernare, iar unii vor fi inlocuiti", a mai declarat Liviu Dragnea.

Totodata, intrebat daca este posibil un nou Cabinet facut de Sorin Grindeanu, liderul PSD nu a exclus aceasta varianta.

"Dupa evolutiile din ultimel ...citeste mai departe despre "Dragnea a criticat Guvernul Grindeanu, dar vrea sa aduca cea mai mare parte a ministrilor in noul Executiv" pe Ziare.com

#Dragnea ministri nou Guvern, #Dragnea evaluare ministri , #Stiri Guvern