Dragnea il acuza pe Liiceanu ca a dezinformat in PE si i-a scris sefului Comisiei LIBE ca nu vrea demiterea lui Kovesi

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 18:47
702 citiri
Dragnea il acuza pe Liiceanu ca a dezinformat in PE si i-a scris sefului Comisiei LIBE ca nu vrea demiterea lui Kovesi
Foto: captura video B1TV (Arhiva)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis, miercuri, o scrisoare presedintelui Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, in care l-a informat ca o afirmatie a lui Gabriel Liiceanu din cadrul dezbaterii pe care a organizat-o potrivit careia seful PSD ar fi spus ca doreste demiterea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este "falsa in totalitate".

"Va scriu in legatura cu dezbaterea pe care ati gazduit-o recent, in data de 22 martie 2017, in cadrul Comisiei de Libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, cu privire la democratia si sistemul de justitie din Romania. Ma vad nevoit sa va adresez aceasta scrisoare intrucat unul dintre invitatii la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a facut in discursul sau urmatoarea afirmatie la adresa mea: 'Iata declaratia explicita a sefului PSD, rostita la un post de televiziune saptamana trecuta: Trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi'. Va supun atentiei faptul ca aceasta afirmatie a domnului Gabriel Liiceanu este falsa in totalitate si nu reflecta in niciun fel realitatea din Romania. Nu am rostit niciodata aceasta declaratie si nici nu am facut vreo alta afirmatie in sensul sugerat de domnul Liiceanu", si-a inceput scrisoarea liderul PSD.

El a mai spus ca, in toate declaratiile publice pe care le-a avut pe acest subiect "nu a facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ".

"Mai mult decat atat, am reamintit mereu presei si opiniei publice din Romania ceea ce am spus si in timpul recentei campanii electorale din Romania, respectiv ca 'noi, ca partid, nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor trei procurori sefi din Romania: procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA' (declaratie pe care am reluat-o recent in data de 28 februarie) ", a completat presedintee Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a sustinut ca nu a dorit sa lanseze afirmatii cu privire la activitatea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA pentru a nu-l influenta pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"De asemenea, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale care a subliniat ca ancheta DNA la nivelul Guvernului a fost nelegala si neconstitutionala, am fost deseori intrebat de jurnalisti daca acest fapt nu ar constitui un motiv temeinic pentru demiterea conducerii DNA. De fiecare data cand mi s-au adresat astfel ...citeste mai departe despre "Dragnea il acuza pe Liiceanu ca a dezinformat in PE si i-a scris sefului Comisiei LIBE ca nu vrea demiterea lui Kovesi" pe Ziare.com

#Dragnea Liiceanu demitere Kovesi , #Stiri Guvern