Dragnea insista cu mutarea ambasadei din Israel: MAE sa ia in serios lucrul asta

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 21:55
740 citiri
Dragnea insista cu mutarea ambasadei din Israel: MAE sa ia in serios lucrul asta
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a comunicat premierului, presedintelui Senatului si ministrului de Externe pozitia sa privind mutarea ambasadei romane din Israel la Ierusalim, el apreciind ca MAE trebuie sa "ia in serios lucrul asta".

Dragnea a fost intrebat, intr-un interviu transmis miercuri seara de Antena 3, daca atunci cand a declarat ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada din Israel la Ierusalim a emis un punct de vedere spontan sau unul la care a concurat si MAE.

"Eu am fost intrebat, mi-am spus punctul de vedere, am continuat discutiile in coalitie, le-am spus si presedintelui Tariceanu, si premierului, si ministrului de Externe Melescanu despre acest lucru si despre convingerea mea. Si nu am spus sa se mute ambasada maine, dar MAE trebuie sa ia in serios lucrul asta si are toata capacitatea institutionala si nu numai sa faca o analiza serioasa.

Daca va avea argumente serioase ca nu trebuie mutata ambasada de acolo, ne predam. Dar doar asa, neavand niciun argument si nespunand nici una nici alta...", a spus Dragnea.

"Mie nu mi se par foarte complicate lucrurile. Sigur, le putem complica foarte mult. Israelul este un stat suveran si are aceleasi drepturi pe care le avem si noi in interiorul statului.

In Israel ambasadele sunt in Tel Aviv, institutiile centrale sunt in Ierusalim. In fiecare dimineata ambasadorii vin la Ierusalim, seara se duc inapoi. Daca Israelul isi va muta capitala in mod oficial la Ierusalim, noi o sa stam cu ambasada la Tel Aviv? Sa zicem ca noi ne mutam capitala la Brasov. Ambasadele o sa ramana in Bucuresti?", a adaugat Dragnea, reiterand declaratia sa initiala.

Seful PSD spusese vineri ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada din Israel la Ierusalim, el invocand "chestiuni practice", legate de faptul ca institutiile centrale ale Israelului se afla la Ierusalim.

"Eu va spun care este punctul meu de vedere. Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios", a subliniat Dragnea, solicitat sa comenteze faptul ca presedintele american, Donald Trump, a recunoscut orasul Ierusalim drept capitala a Israelului.

Intrebat de ce ar trebui sa se intample acest lucru, Dragnea a raspuns: "Sunt si chestiuni practice. Toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul Ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim ser ...citeste mai departe despre "Dragnea insista cu mutarea ambasadei din Israel: MAE sa ia in serios lucrul asta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea ambasada mutata Israel , #Stiri Guvern