Dragnea neaga ca s-a certat cu Tudose sau cu Tariceanu, in ciuda declaratiilor contradictorii: Nu exista tensiuni

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 15:57
899 citiri
Dragnea neaga ca s-a certat cu Tudose sau cu Tariceanu, in ciuda declaratiilor contradictorii: Nu exista tensiuni
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, neaga ca ar exista tensiuni intre el si premierul Mihai Tudose sau presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Daca in cazul lui Tudose au fost doar zvonuri si ipoteze avansate in spatiul public, in ce-l priveste pe Tariceanu, el l-a contrazis pe liderul PSD si chiar s-a aratat suparat ca nu exista "o functionare mai buna" intre cele doua formatiuni partenere la guvernare.

Mai mult, subiectul pe care cei doi s-au contrazis este unul sensibil pentru coalitie, si anume sesizarea Curtii Constitutionale pe Dosarul Belina. Dragnea a spus ca Tariceanu l-a informat ca el va face sesizarea, iar la distanta de doar cateva zeci de minute, presedintele Senatului a spus nu este sigur daca va face acest demers.

In plus, situatia a dat nastere la specualatii ca premierul Mihai Tudose nu s-ar afla in cele mai bune relatii cu Dragnea de vreme ce ministrul Justitiei Tudorel Toader anuntase ca pregateste sesizarea la CCR pentru premier, insa o saptamana mai tarziu niciun astfel de demers nu a fost initiat de la Guvern.

In fata acestor situatii, Dragnea a spus, la iesirea de la sedinta Biroului Politic National al PSD, ca nu exista niciun fel de tensiuni, raspunzand ironic majoritatii intrebarilor jurnalistilor.

"Chiar am vorbit cu Calin Popescu Tariceanu ca au aparut zvonuri. Ca sa fie un conflict trebuie sa fie cel putin doi actori, din partea mea sau a presedintelui Senatului nu exista tensiuni", a spus Liviu Dragnea.

Despre situatia incerta a sesizarii catre CCR in legatura cu ancheta din Dosarul Belina, Dragnea a nuantat declaratia lui Tariceanu, sustinand ca ceea ce a spus presedintele Senatului a fost ca va continua acest demers.

"Eu am vorbit cu Tariceanu. Dumnealui a zis ca va continua cu demersul asta. Mai aveti sa ma intrebati daca sunt in conflict cu Tariceanu. Mai avem sa iesim de mana in fiecare zi", a spus Dragnea.

Tariceanu se aratase deranjat si de faptul ca Guvernul nu informeaza coalitia in legatura cu deciziile pe care le ia, spunand ca este loc de o functionare mai buna intre PSD si ALDE.

"Acum ca eu poate simt nevoia unei intalniri mai dese cu primul ministru in care sa aflam despre decizii pe care Guvernul le-a luat sau decizii care sunt in pregatire e normal si, in ultima perioada, nu pot sa spun ca au abundat intalnirile cu primul ministru care sa ne dea aceasta posibilitate. Sigur, pe de alta parte, sunt la curent cu chestiunile cele mai importante. Nu vreau decat sa spun ca avem loc de o ...citeste mai departe despre "Dragnea neaga ca s-a certat cu Tudose sau cu Tariceanu, in ciuda declaratiilor contradictorii: Nu exista tensiuni" pe Ziare.com

#Dragnea tensiuni PSD, #Dragnea tensiuni Tudose, #Dragnea tensiuni Tariceanu , #Stiri Guvern