Dragnea, renunta, e game over!

Joi, 02 Februarie 2017, ora 07:23
5560 citiri
Dragnea, renunta, e game over!

Au existat proteste majore in ultimii ani in Romania, manifestari care au zguduit mai mult sau mai putin societatea din motive diverse. Au iesit oameni in strada in 2010, in 2012, in 2013 sau in 2015.

Dar niciodata, in niciun caz, in Romania nu s-a simtit atata solidaritate, atat de multa furie surda si determinare, ca in cazul protestelor care miercuri seara au impanzit toate marile orase ale tarii.

Niciodata nu au mai iesit sa protesteze in centrele atator orase din tara atat de multi oameni cum s-a intamplat in seara de miercuri, cand doar in centrul Bucurestiului, in fata Palatului Victoriei, au fost mult peste 100 de mii de romani.

Nici taierile bugetarilor din 2010, nici Rosia Montana, nici emotia provocata de tragedia din Colectiv nu au mobilizat cu atat de multa forta frustrarea si ura oamenilor, asa cum au reusit sa o faca masurile privind legea penala si gratierea adoptata de Guvernul PSD condus de Grindeanu.

Ma intreb daca liderii PSD se mira macar cum de au reusit printr-o ordonanta si un proiect de lege sa scoata sute de mii de oameni in strada in mai putin de o saptamana in toate marile orase din tara, sa se lege de maini si de picioare chiar in momentul in care castigasera puterea si cand aveau pana si legitimitatea de a opera schimbari in raportul de forte dintre puterile statului.

Poate ca inca isi raspund ca SRI, Soros, PNL sau martienii i-au platit pe cei 2-3 sute de mii de romani sa ia cu asalt orasele in mijlocul saptamanii, in creierii noptii, pe un ger naprasnic.

Daca asta e raspunsul lor sincer, dupa asta nu mai exista nicio alta intrebare. Exista doar cateva scenarii posibile.

Unul dintre ele, cel mai probabil si mai trist in primul rand pentru Dragnea, este ca protestele nu vor inceta, ba dimpotriva, vor continua pana in momentul in care guvernul sau nu va retrage sau modifica ordonanta care a declansat cele mai mari si mai puternice proteste de dupa 1989.

Pentru ca acest lucru sa se intample, ar trebui ca liderul PSD sa inteleaga forta si solidaritatea care ii leaga pe toti cei care au iesit sau urmeaza sa iasa in strada impotriva masurilor promovate de guvernul pe care l-a instalat la Palatul Victoria.

Daca Liviu Dragena ar fi fost un lider politic adevarat, pe masura rezultatului pe care partidul sau l-a obtinut la alegerile din 11 decemrbie, ar fi trebuit sa presimta incotro bate vantul schimbarii in Romania si ar fi putut sa atraga de partea sa pe toti cei care astazi ies in strada pentru abuzul Guv ...citeste mai departe despre "Dragnea, renunta, e game over!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste ordonanta Guvern , #Stiri Guvern