Dragnea s-a grabit degeaba. Motiunea de cenzura nu poate fi depusa duminica, pentru ca registratura Guvernului e inchisa in weekend

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 19:32
863 citiri

Un nou episod tragi-comic pe scena politica damboviteana. Presedintele PSD Liviu Dragnea s-a grabit sa convoace plenul Parlamentului duminica pentru a fi depusa si citita motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, astfel incat votul sa poata fi dat cat mai repede.

Insa vorba din popor care spune ca "graba strica treaba" se pare ca se aplica in acest caz. Si asta pentru ca textul motiunii trebuie trimis la data depunerii si catre Executiv, iar Registratura este inchisa in weekend, au declarat pentru Ziare.com surse guvernamentale.

Asadar, daca Dragnea merge inainte, Grindeanu nici macar nu se va duce duminica in Parlament la citirea motiunii, pentru ca nu este respectata procedura si intreg demersul devine, astfel, nul.

Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului prevede ca Guvernul trebuie sa fie informat oficial inainte ca motiunea sa fie citita in plen.

Mai exact, art. 92 din regulament prevede urmatoarele:

(1) Motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa. Motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii.

(2) Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

(3) Data si locul sedintei comune, impreuna cu invitatia de participare, se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, cu 24 de ore inainte ca aceasta sa aiba loc. ...citeste mai departe despre "Dragnea s-a grabit degeaba. Motiunea de cenzura nu poate fi depusa duminica, pentru ca registratura Guvernului e inchisa in weekend" pe Ziare.com

#Dragnea motiune cenzura PSD Grindeanu , #Stiri Guvern