Dragnea si Grindeanu ne iau de tampiti. Ranjetul sfidarii fara margini

Luni, 06 Februarie 2017, ora 13:37
4894 citiri
Dragnea si Grindeanu ne iau de tampiti. Ranjetul sfidarii fara margini

Guvernul continua seria sfidarilor, dovedind faptul ca nu intelege nimic din mesajul strazii, ba dimpotriva, face tot ce ii sta in putinta sa puna la cale noi smecherii. Si exista dovezi in acest sens. Dovezi ca in acest guvern nu putem avea incredere.

Nu numai ca dinspre Guvernul Grindeanu nu am avut parte de nicio asumare a ticalosiei comise, dar insasi ordonanta de abrogare a OUG 13 este ca un ranjet sfidator in nasul oamenilor.

Pentru ca, intentionat, dupa cum ne-a spus-o chiar ministrul Iordache, prin viu grai si prin comunicat, in OUG 14 au fost introduse neconstitutionalitati.

Ei bine, iata ca v-am intors unde ati vrut, altfel nu se putea, ne transmit ministrul Justitiei si premierul. Nu, nu asta am vrut si da, se putea si altfel. Se putea abroga pur si simplu OUG 13 in ansamblu, intr-un articol fara a introduce expres acolo neconstitutionalitati, iar daca guvernul chiar era de buna credinta, putea pastra ceea ce era strict in limita deciziilor CCR si elimina restul, majoritar, care depasea aceste limite.

De ce au procedat asa?

Pe de-o parte, pentru a sfida din nou. Au acest dispret pentru popor in sange, este insasi metalitatea lor. Ne urasc si ne dispretuiesc.

Pe de alta parte, pentru a pune aceasta OUG de abrogare sub semnul intrebarii. Pentru ca povestea nu e incheiata, desi multi rasufla usurati. Aceasta ordonanta de abrogare a ajuns in Parlament unde poate fi respinsa, inclusiv pe motivul neconstitutinalitatilor incluse acolo. Iar presedintele este obligat sa o promulge la a doua trimitere.

OUG 14 poate fi atacata la CCR de Avocatul Poporului sau prin legea de adoptare/respingere. Si intr-un fel sau altul, ne putem trezi cu OUG 13 in vigoare, nu retroactiv, desigur, dar de la data eliminarii OUG 14 de aborgare ca neconstitutionala sau respinsa.

Practica este reintrarea imediata in vigoare a articolelor abrogate prin reglementari declarate neconstitutionale dupa cum o spune chiar CCR in Decizia 206/2013.

Iar al treilea motiv este mentinerea pretextului pentru un nou proiect de lege. Daca rezolvau prin OUG 14 adevaratele neconstitutionalitati, cele care intr-adevar trebuie corectate, ce pretext sa mai fi avut pentru acest nou proiect de lege initiat de acelasi total compromis ministru al Justitiei, proiect care pastreaza toate prevederile scandaloase din OUG 13, cu exceptia pragului de 200 de mii de lei la abuzul in serviciu.

Cum e posibil ca dupa monstruozitatea pe care a generat-o acelasi ministru al Justitiei sa ...citeste mai departe despre "Dragnea si Grindeanu ne iau de tampiti. Ranjetul sfidarii fara margini" pe Ziare.com

#proteste guvern Grindeanu, #Iordache ordonanta neconstitutionala , #Stiri Guvern