Dragnea spune ca angajatii de la Finante care au protestat au fost manipulati de sefi din ANAF

Vineri, 19 Mai 2017, ora 15:51
716 citiri
Dragnea spune ca angajatii de la Finante care au protestat au fost manipulati de sefi din ANAF
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Bacau ca angajatii din sistemul de finante publice care au protestat in aceasta saptamana fata de proiectul Legii salarizarii unice in sistemul bugetar au fost manipulati.

El sustine ca in spatele protestatarilor s-ar fi aflat mai multi sefi din Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ale caror salarii ar urma sa scada usor pe fondul aplicarii noii legislatii.

"Functionarii din ANAF vor avea salarii marite, nu cum spun ei ca le vor scadea. Este vorba doar de 50 sau 60 de sefi care, de exemplu, au acum salarii de 148-150 de milioane de lei (14.800-15.000 de lei, n.red.) si care vor avea salarii micsorate cu doua-trei milioane de lei vechi. De ce? Ca sa putem sa respectam principiile de egalitate intre functiile similare, pentru ca altfel ar fi insemnat sa ridicam tot sistemul mult prea mult pentru acesti oameni.

Ei nu au iesit in strada. In schimb, i-au pacalit pe angajati sa iasa in strada, spunandu-li-se ca lor li se vor micsora salariile, in conditiile in care ar fi putut sa se uite cu atentie pe proiectul legii", a afirmat Dragnea, fara a prezenta vreo dovada care sa-i sustina afirmatiile.

Legea salarizarii mai trece de o comisie, cu cresteri pe banda rulanta. Vezi cum a obtinut Fiscul salarii mai mari

Dragnea prezinta cat vor castiga profesorii, medicii si alte categorii de bugetari, potrivit noii Legi a salarizarii unitare

Legea salarizarii unitare: Care sunt majorarile si de cand intra in vigoare ...citeste mai departe despre "Dragnea spune ca angajatii de la Finante care au protestat au fost manipulati de sefi din ANAF" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#functionari ANAF salarii marite, #Liviu Dragnea ANAF, #protest ANAF salarii , #Stiri Guvern