Dragnea sustine un proiect de lege care prevede ca functionarii trimisi in judecata pentru coruptie sa nu mai fie suspendati

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 17:25
856 citiri
Dragnea sustine un proiect de lege care prevede ca functionarii trimisi in judecata pentru coruptie sa nu mai fie suspendati
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi senatori PNL, PSD si UDMR vor ca functionarilor publici sa nu li se mai suspende de drept raportul de serviciu in situatia trimiterii in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie, infractiuni cu intentie sau infractiuni contra umanitatii, potrivit unui proiect de lege, depus la Senat.

"Articolul 94 alin. (1) litera m) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (...) se abroga", potrivit initiativei legislative depuse de senatorii PNL Raducu Filipescu si Mircea Cazan, senatorul PSD Eugen Teodorovici si senatorul UDMR Cseke Attila.

Functionarii publici sunt discriminati fata de alte categorii de personal care isi desfasoara activitatea in aceeasi institutie publica prin articolul 94 alin. (1) litera m), sustine senatorul PNL Raducu Flipescu, potrivit expunerii de motive a initiativei legislative.

"In institutiile publice desfasurandu-si activitatea atat functionari publici, cat si personal contractual, dar si alesi locali, pentru egalitate de tratament, este necesara modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, in sensul abrogarii art. 94 alin (1) litera m) care, prevede, pentru functionarii publici, suspendarea de drept a raportului de serviciu in situatia trimiterii in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 litera h), ceea ce reprezinta, in opinia noastra, discriminarea functionarilor publici fata de celelalte categorii de personal care isi desfasoara activitatea in aceeasi institutie publica", sustine Raducu Filipescu, in expunerea de motive a proiectului de lege.

Articolul 54 din Statutul functionarilor publici, la litera h), stabileste ca o persoana poate ocupa o functie publica, daca "nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, infractiuni de coruptie si de serviciu, infractiuni care impiedica infaptuirea justitiei, infractiuni de fals ori a unei infractiuni savarsite cu intentie care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice".

"Apreciem ca prevederile articoluluiu 94 alin (1) litera m) ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici trebuie sa fie in concordanta cu prevederile Codului Muncii, cu cele ale Legii nr. 393/2004 (Statutul alesilor locali-n.red.) si cele ale Legii nr. 215/2001 (Legea administratiei publice locale-n.red.) ", spune Filipescu.

In Codul Muncii este prevazuta suspendarea de drept a raportului de munca in cazu ...citeste mai departe despre "Dragnea sustine un proiect de lege care prevede ca functionarii trimisi in judecata pentru coruptie sa nu mai fie suspendati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#functionari publici coruptie suspendare, #functionari publici cercetati suspendati , #Stiri Guvern