Romanii din 49 de localitati isi aleg astazi primarii: Urnele s-au deschis, vezi candidatii din marile orase

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 07:11
938 citiri
Romanii din 49 de localitati isi aleg astazi primarii: Urnele s-au deschis, vezi candidatii din marile orase
Foto: Arhiva Ziare.com

Duminica au loc alegeri partiale in 49 de localitati din toata tara, in care functia de primar a ramas vacanta ca urmare a demisiilor, situatiilor de incompatibilitate, invalidarii mandatelor, decesului sau condamnarii la inchisoare.

Alegerile partiale vor fi organizate in 5 municipii - Moinesti (judetul Bacau), Craiova (judetul Dolj), Targu Jiu (judetul Gorj), Lupeni (judetul Hunedoara), Roman (judetul Neamt), in noua orase - Rasnov, Lehliu Gara, Amara, Fierbinti-Targ, Tandarei, Ulmeni, Baia Sprie, Busteni, Baicoi, precum si in 35 de comune.

7:00 - Urnele de vot s-au deschis la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00. In total, in cele 49 de localitati au fost amenajate 506 sectii de votare.

Iata candidatii din cateva mari orase:

CRAIOVA (JUD. DOLJ)

Opt candidati s-au inscris in lupta electorala pentru a deveni noul primar al Craiovei, post ramas vacant dupa demisia Liei Olguta Vasilescu, care a devenit parlamentar si ministru al Muncii.

Dintre acestia, doi candideaza independent. Singura femeie din cursa electorala este Anisoara Stanculescu, desemnata drept candidat de catre ALDE Dolj.

PSD l-a desemnat pe Mihail Genoiu, fost viceprimar al Craiovei si consilier municipal. Acesta a ajuns in Consiliul Local Municipal Craiova pe listele Aliantei PSD + UNPR, el fiind reprezentant al partidului lui Gabriel Oprea.

Senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului PNL din Senat, dar si presedintele PNL Craiova, este candidatul liberalilor. Acesta se afla la a doua experienta de acest gen, dupa ce in 2000, din postura de presedinte al PNL Craiova, a fost desemnat sa intre in cursa electorala, insa a pierdut in fata lui Antonie Solomon.

Deputatul Adrian Prisnel candideaza din partea USR. Acesta a intrat in politica in 2016, odata cu alegerile parlamentare. In 2001, a obtinut o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Chimie, studiind aceasta materie la Massachusetts Institute of Technology.

ALDE Dolj si-a anuntat candidatul cu trei zile inainte de expirarea termenului limita pentru depunerea candidaturilor. Inginerul Anisoara Stanculescu a intrat in cursa electorala din postura de director al cancelariei prefectului de Dolj, functie din care a demisionat a doua zi dupa ce s-a facut anuntul candidaturii.

Din partea PMP, candideaza Dumitru Calina pentru functia de primar al Craiovei. Acesta este vicepresedintele organizatiei PMP Dolj, "intreprinzator individual si supervizor cu asigurarea calitatii pentru echipamente destinate C ...citeste mai departe despre "Romanii din 49 de localitati isi aleg astazi primarii: Urnele s-au deschis, vezi candidatii din marile orase" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#candidati alegeri locale partiale 2017 , #Stiri Guvern