Dupa Coldea, urmeaza L.C. Kovesi?

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 09:45
1056 citiri
Dupa Coldea, urmeaza L.C. Kovesi?

Intrebarea care sta pe buzele tuturor dupa retragerea spectaculoasa si vijelioasa a lui Florian Coldea din fruntea SRI este daca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ii va impartasi soarta.

Faptul ca in ziua in care seful operativ al SRI, Florian Coldea, a fost trecut in rezerva sefa DNA a dat trei interviuri mie imi indica faptul ca putina panica s-a instalat la varful a ceea ce popular se numea odata binomul SRI-DNA.

Pentru cine nu crede in sensul si forta acestei intrebari nu trebuie decat sa-i fie reamintit ca omul care a bagat spaima in clasa politica si a reusit sa reziste in fruntea SRI 12 ani, Florian Coldea, s-a prabusit din norii puterii cvasi-totale in urma unor alegatii facute de un inculpat disparut din tara in conditii suspecte si dat in urmarire internationala.

Daca SRI l-a putut trage pe linie moarta pe Florian Coldea, in urma unor acuzatii aduse de Sebastian Ghita mai slabe si mai putine decat cele facute deja la adresa Laurei Codruta Kovesi, succesul acestei victorii se presupune ca ar trebui sa-i dea aripi lui Ghita si sa-l impinga sa dea din "casa" si mai multe picanterii despre sefa DNA.

Eu cred ca incapatanarea cu care Laura Codruta Kovesi refuza sa comenteze acuzatiile pe care i le aduce Sebastian Ghita o vulnerabilizeaza mai mult decat probele, mai mult sau mai putin credibile, pe care acesta le-a produs pana acum in cele opt inregistrari pe care le-a difuzat dupa fuga.

Ca decapitarea lui Florian Coldea din fruntea SRI o vulnerabilizeaza automat si pe Laura Codruta Kovesi e un fapt aproape de necontestat pentru mine, macar pentru ca cei doi au reprezentat parteneriatul dintre SRI si DNA, care a functionat cel putin pana la decizia CCR din 2016 privind modul in care se fac interceptarile din dosarele penale.

Drama Laurei Codruta Kovesi este ca, dupa retragerea lui Florian Coldea din fruntea SRI, imaginea pe care ea o reprezinta fata de ceea ce se presupune a fi lupta anticoruptie va fi judecata de acum exclusiv prin raportare directa la modul in care SRI a inteles sa-si controleze pierderea de credibilitate.

Iar la vulnerabilitatea pe care eu cred ca Kovesi ajunge sa o reprezinte pentru institutia pe care o conduce nu contribuie doar serialul dezvaluirilor facute de S. Ghita, ci mai ales punctul cel mai dureros de pe CV-ul sefei DNA - suspiciunea de plagiat din teza sa de doctorat. Anuntul ca CNATDCU face o noua comisie care sa analizeze doctoratul lui Kovesi este inca o picatura chinezeasca la soclul statuii L.C. Kov ...citeste mai departe despre "Dupa Coldea, urmeaza L.C. Kovesi?" pe Ziare.com

#Coldea demisie SRI, #Kovesi demisie, #Kovesi Coldea demisie , #Stiri Guvern