Dupa plecarea lui Constantin, congresul ALDE a fost stabilit pe 21 aprilie. Tariceanu va candida

Duminica, 19 Martie 2017, ora 16:34
792 citiri
Dupa plecarea lui Constantin, congresul ALDE a fost stabilit pe 21 aprilie. Tariceanu va candida
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, la finele sedintei Delegatiei Permanente desfasurate duminica, ca a fost convocat congresul extraordinar al partidului pentru data de 21 aprilie.

Acesta se va desfasura la Palatul Parlamentului. Totodata, Delegatia Permanenta a ALDE a aprobat si ordinea de zi a Congresului si norma de reprezentare a organizatiilor judetene.

"Norma de reprezentare a fost stabilita dupa trei criterii, anume: 30% din ponderea numarului de delegati va fi data de numarul de membri ai organizatiei, 30% de rezultatele la alegerile locale si 40% de rezultatele la alegerile parlamentare. Discutam ca numar de voturi obtinute in clasamentul procentelor fiecarei filiale", a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Intrebat daca va candida la postul de presedinte al ALDE, Tariceanu a raspuns afirmativ.

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a parasit vijelios sala in care s-a desfasurat Delegatia Permanenta a partidului, impreuna cu un grup de membri ai conducerii, acestia sustinand ca sedinta este nestatutara.

Daniel Constantin si-a motivat gestul prin faptul nu au fost convocati toti membrii de drept ai Delegatiei Permanente.

"Componenta Delegatiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutara. Am agreat miercuri convocarea Delegatiei insa secretariatul dintr-o anumita parte a convocat alti colegi si nu sunt toti cei care trebuie sa fie in Delegatia Permanenta, in conformitate cu Statutul", a declarat Daniel Constantin.

Dupa sedinta ALDE cu scandal, Constantin va vorbi maine cu Grindeanu daca ramane in Guvern ...citeste mai departe despre "Dupa plecarea lui Constantin, congresul ALDE a fost stabilit pe 21 aprilie. Tariceanu va candida" pe Ziare.com

#congres ALDE 21 aprilie, #Tariceanu candidat sefia ALDE , #Stiri Guvern