E nevoie ca de aer de o lege a prioritatilor!

Marti, 14 Martie 2017, ora 14:19
968 citiri
E nevoie ca de aer de o lege a prioritatilor!

Problema cea mai mare a Romaniei nu este ca nu are bani. Nu este nici macar faptul ca se fura foarte mult. Problema cea mai mare a Romaniei e ca si banii care exista NU sunt folositi intotdeauna pentru ce trebuie. Nu sunt folositi asa cum ar trebui pentru dezvoltare si asigurarea unei vieti decente.

Avem o drama a risipirii banului public in Romania.

Avem sate care au piscine si statui, dar nu au asfalt peste tot, nici canalizari. Avem orase (sau sectoarele Bucurestiului, poate cel mai bun exemplu) care arunca pe flori sume care ar hrani un an o tara din lumea a treia.

Citeam foarte recent despre un primar de comuna care si-a aranjat o calatorie in Las Vegas pe banii cetatenilor.

Primariile din Bucuresti au cheltuit in perioada 2007-2014 cam 600 de milioane de euro pentru intretinerea si amenajarea spatiilor verzi.

Chiar nu se putea face altceva cu banii aia?

In mediul rural 10% dintre copii merg la culcare flamanzi. Milioane de oameni au venituri sub limita subzistentei. Atunci...e in ordine sa fie aruncati bani pe te-miri-ce?

Pur si simplu, NU EXISTA O PRIORITIZARE A CHELTUIRII BANILOR.

Nu sunt nici pe departe socialist, dar sa arunci sute de milioane de euro pe flori, in timp ce milioane de oameni se zbat in saracie, iar scolile si spitalele au lipsuri imense arata boala unui sistem profund incorect, in care cei mai saraci nu primesc o sansa, desi exista destui bani.

Este si boala unui sistem care blocheaza dezvoltarea si reduce sansele clasei de mijloc.

Boala asta nu poate fi vindecata doar prin simpla actiune a democratiei, cel putin nu atat de repede.

Schimbi un primar, vine altul. Ei sunt parte a aceluiasi mecanism in care contractele de stat ajung la "cine trebuie", iar o parte din bani se intorc spre finantarea partidelor, astfel mentinandu-se un cvasi-monopol asupra sistemului politic. Nimic nu se schimba.

Nici procurorii nu pot schimba acest curs, pot doar sa-i ia pe unii dintre cei responsabili de asemenea "minuni", insa niciodata nu vei putea lua destui.

Sistemul este construit de asemenea natura incat cele mai multe unitati administrative-teritoriale arunca aiurea BANI pe care nu-i produc. Asta pentru ca primesc alocari de la buget (dincolo de cele "standard", in functie de anumiti indicatori) pe care ii arunca pe diverse proiecte inutile.

Cei mai multi dintre acesti bani vin de la Ministerul Dezvoltarii, printr-o procedura inca secretizata, dar facuta in mod clar pe criterii politice. Asa au procedat t ...citeste mai departe despre "E nevoie ca de aer de o lege a prioritatilor!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prioritati cheltuire bani publici , #Stiri Guvern