Efectul Ponta si panica lui Dragnea

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 07:08
975 citiri
Efectul Ponta si panica lui Dragnea

Istoria ar putea consemna "momentul Busuioc" drept moment cheie al acestei crize politice, care devine tot mai mult si o confruntare pe viata si pe moarte intre Liviu Dragnea si Victor Ponta.

Refuzul fostului secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, de a trimite la Monitorul Oficial decizia de demitere a domniei sale si de numire in loc a lui Victor Ponta parea chestiunea care il va bloca pe Sorin Grindeanu. Au existat informatii ca dl Busuioc ar fi primit amenintari foarte dure si explicite din partea lui Liviu Dragnea ca nu cumva sa contrasemneze si sa trimita la Monitorul Oficial vreun act emis de premier.

Dar acest blocaj cred ca ar trebui sa ne ridice o ingrijorare cu mult mai mare decat chestiunea punctuala a acestei crize.

In mod evident, dl Busuioc comitea un abuz cu toate elementele constitutive indeplinite. Orice secretar general, in orice guvern, care facea asa ceva comitea un abuz in serviciu. Si pana anul trecut, in termen de o ora, putea fi ridicat de mascati.

Dar, ce sa vezi?, de cand cu Decizia 405/2016 a deosebit de iluminatei CCR, abuzul in serviciu nu mai poate fi comis prin incalcare de legislatie secundara, iar atributiile de serviciu pe care le incalca SGG prin refuzul sau sunt cuprinse in hotarea de guvern, adica exact legislatie secundara, dupa cum arata art. 23 al 4 din Legea 90/2001.

Deci un sef al SGG care nu mai vrea sa trimita niciun document la MOf sau face selectia celor pe care le trimite, dupa cum ii tuna, nu suporta niciun fel de consecinta penala, nici cat un om care fura trei oua.

De aceasta data s-a gasit o portita, pentru ca dl Busuioc nici macar nu a venit la serviciu si a fost posibila delegarea competentelor domniei sale, dar daca un altul nu face aceasta greseala devine practic stat in stat, intangibil.

Cam asta ne-a facut cadou iluminata CCR, cand a emis decizia sa scape de puscarie multi infractori, dupa cum deja se vede cu ochiul liber.

Din momentul in care dl Ponta a pasit in Palatul Victoria, jocul practic s-a intors. Pe de-o parte, pentru ca Liviu Dragnea a pierdut si ceea ce se profila ca prima sa victorie, dupa ce a decis sa declanseze criza, pe de alta a parte, pentru ca de acum cel care face jocurile este Victor Ponta si, nu in ultimul rand, pentru mesajul pe care aceasta descalecare o transmite activului PSD.

Pana acum Grindeanu era o necunoscuta, in schimb Victor Ponta chiar poate genera o masa critica in PSD, cu atat mai mult cu simbolistica Palatului Victoria in spate, ...citeste mai departe despre "Efectul Ponta si panica lui Dragnea" pe Ziare.com

#Ponta secretar guvern, #Dragnea Grindeanu PSD, #motiune de cenzura Grindeanu , #Stiri Guvern