Emil Constantinescu, elogiu pentru Tariceanu: L-a comparat cu Ronald Reagan si Margaret Thatcher

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 13:34
2573 citiri
Emil Constantinescu, elogiu pentru Tariceanu: L-a comparat cu Ronald Reagan si Margaret Thatcher
Foto: captura YouTube / Institute for Cultural Diplomacy

Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu i-a adus un elogiu sambata lui Calin Popescu Tariceanu in cadrul congresului ALDE, spunand despre acesta ca este un lider adevarat si ca s-a aflat de fiecare data de partea buna a istoriei in cadrul PNL.

"Avem nevoie de lideri adevarati. La o conjuctie a vietii mele si a istoriei i-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Acesti oameni aveau o viziune asupra lumii (...) Avem astfel de lideri in Romania? Putini, iar unul e aici in sala. Este datoria mea sa vorbesc despre el", a spus Emil Constantinescu, referindu-se la Calin Popescu Tariceanu, de la tribuna congresului ALDE.

Fostul presedinte a spus ca Tariceanu a fost un om care a reusit sa aduca spiritul liberal in Romania, participand la reconstructia PNL dupa 1989.

"Tariceanu a fost un om, apoi a devenit un lider care a participat la toate constructiile democratice in momente cand Romania era dominata de fosta securitate pana in 1996. De fiecare data, in tulburarile din PNL, a fost de partea buna, corecta (...) A condus campania mea electorala si ii multumesc pentru asta", a mai spus fostul presedinte al Romaniei.

Intr-un discurs selectiv cu faptele istorice si lung de aproape o jumatate de ora, Emil Constantinescu a explicat de ce s-a retras de pe scena politica in 2004, pentru ca "a inteles imediat" fenomenul "care avea sa aiba consecinte grave pentru istoria Romaniei din ultimii 13 ani".

"Fenomenul" la care se refera Constantinescu a fost constituirea Aliantei D.A., ca urmare a faptului ca "structurile securisto-comuniste impotriva carora am luptat au hotarat ca e mai bine pentru ele sa lucreze cu partide de dreapta".

Emil Constantinescu si-a incheiat discursul spunand ca "Tariceanu reprezinta singura speranta pentru un adevarat Partid National Liberal".

Sambata are loc, la Parlament, congresul ALDE pentru alegerea noului presedinte. Singurul candidat este Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a uitat ce scor a obtinut ALDE la alegeri si s-a enervat cand a fost intrebat de Constantin: Alta intrebareFosta sotie l-a dat de gol pe Tariceanu in dosarul in care DNA il acuza de marturie mincinoasa ...citeste mai departe despre "Emil Constantinescu, elogiu pentru Tariceanu: L-a comparat cu Ronald Reagan si Margaret Thatcher" pe Ziare.com

#Emil Constantinescu Tariceanu Reagan lider , #Stiri Guvern