Esecul lamentabil al lui Liviu Dragnea

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 07:05
1110 citiri
Esecul lamentabil al lui Liviu Dragnea

Nu exista logica care sa releve vreun sens in atacul sinucigas pe care presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a declansat intempestiv impotriva premierului PSD, Mihai Tudose.

In urma cu doar 3 luni, dupa ce pana atunci nu a contenit sa laude Guvernul, sa-i evidentieze stralucitele performante si sa ne copleseasca cu declaratiile de pretuire si de prietenie care il leaga de premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea si-a decapitat printr-o motiune de cenzura propriul guvern.

Nu a fost in stare sa ofere nicio explicatie plauzibila unui gest care marca o premiera nationala si care a stupefiat o lume intreaga. "Evaluarea" incropita de Darius Valcov a facut, cu siguranta, pana si curcile sa rada. Partidul a frisonat, dar a inghitit-o.

Astazi, premierul PSD Mihai Tudose declara cu subiect si predicat, mai coerent ca oricand, ca relatiile dintre el si presedintele PSD nu sunt intr-un moment fericit, cu alte cuvinte nu sunt cele normale; ca sondajul Avangarde (varianta la zi a evaluarii tip "Valcov") este o facatura; si ca, probabil cel mai grav, ia in calcul indepartarea din Guvern a penalilor (cum trebuie sa-i sune in urechi presedintelui PSD calificativul "penali"?) si a ministrilor ineficienti.

Asta in timp ce Liviu Dragnea, ca de obicei cu zambetul larg pe buze, da asigurari asupra caldurii sentimentelor pe care le nutreste fata de un premier care este deja cu mana pe clanta, gata sa-si dea demisia, inainte de a ajunge, a vazut ca se poate, tinta unei noi motiuni de cenzura.

Cred ca de data asta Liviu Dragnea si-a gresit complet socotelile, motiv pentru care si apreciez ca sinucigasa aventura in care s-a lansat. Pentru ca omul acesta, de o mediocritate lucie si macinat perpetuu de complexe de inferioritate, nu poate sa inteleaga ca nu mai are absolut nicio sansa de castig, indiferent daca Mihai Tudose ramane sau nu prim-ministru.

Declaratiile ferme lansate de premierul Tudose devoaleaza o realitate care il maculeaza pe Dragnea din cap pana in picioare. Cea mai grava acuza priveste pofta nesatioasa a acestuia de a controla permanent si in totalitate Guvernul, la fel cum face si cu partidul.

"Eu te-am pus, tu executi. Te supui? Esti bun pe functie. Ai ridicat o spranceana a nedumerire? In clipa urmatoare, ai bagajele la usa" - aceasta e paradigma in care functioneaza relatia dintre Liviu Dragnea si cei pe care si-i alege pentru a se servi de ei.

(O paranteza care cred ca merita facuta este despre criteriul dupa care presedintele PSD isi recrut ...citeste mai departe despre "Esecul lamentabil al lui Liviu Dragnea" pe Ziare.com

#Tudose Dragnea esec , #Stiri Guvern