Europarlamentar PSD: Reducerea TVA la paine a produs rezultate pozitive

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 10:19
1237 citiri
Europarlamentar PSD: Reducerea TVA la paine a produs rezultate pozitive

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila, vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Parlamentul European (PE), a calificat reducerea TVA la paine drept o masura pozitiva din toate punctele de vedere, apreciind ca acest exemplu poate servi drept argument concludent pentru extinderea programului de reducere a TVA si la alte produse alimentare de baza.

'Faptul ca evaziunea fiscala din domeniul panificatiei a scazut cu aproximativ 20% in termen de mai putin de 10 luni de la reducerea TVA ne da increderea de care avem nevoie sa incercam sa extindem programul de reducere a fiscalitatii si la alte produse alimentare de baza', a afirmat Viorica Dancila, potrivit unui comunicat de presa transmis Agerpres de la Strasbourg.

Reducerea TVA a crescut productia de paine,/b>

Europarlamentarul PSD a explicat ca de la momentul reducerii TVA la 9% sectorul de panificatie a produs mai mult cu aproape 10.000 tone in cazul painii si cu 20.000 tone la faina, fata de aceeasi perioada a anului 2012. 'Masura de reducere a TVA a determinat un efect pozitiv si in cazul exporturilor, acestea crescand la faina cu aproape 34%, iar la produse de brutarie cu 28,5%', a mai argumentat vicepresedinta Comisiei pentru agricultura a PE.

'Avem oportunitatea sa studiem efectele pozitive ale reducerii TVA si pe baza lor sa se ia o decizie favorabila privind o eventuala reducere a TVA si pentru alte produse de baza, cum ar fi legumele sau carnea', a mai subliniat Viorica Dancila.

#TVA paine, #productie paine , #Stiri Guvern