Evaluarea ministrilor, la final: Acum "se poate intampla orice". Dragnea face profilul premierului ideal

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 21:55
1006 citiri
Evaluarea ministrilor, la final: Acum "se poate intampla orice". Dragnea face profilul premierului ideal
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat sa spuna, duminica seara, daca a luat vreo decizie cu privire la soarta Guvernului condus de Sorin Grindeanu, dar ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca miercuri se va discuta, la partid, stadiul implementarii programului de guvernare.

Intr-o interventie la Romania TV, Liviu Dragnea a anuntat ca evaluarea ministrilor a fost facuta si ca urmeaza sa discute despre aceasta atat cu unii ministri, cat si cu conducerea PSD si ALDE.

"Evaluarea ministrilor a ajuns la final. O ordonam in noaptea asta si finalizam maine concluziile si pachetul de propuneri", a spus social-democratul.

Dragnea a evitat sa precizeze daca printre propunerile pe care le va formula PSD se va afla schimbarea primului-ministru si a intregului guvern sau va fi vorba doar de o remaniere.

Dragnea a spus ca primordiala este remedierea intrazierilor aplicarii programului de guvernare. "Mi-as fi dorit sa fie indeplinit tot programul de guvernare cu termenele incluse. Din pacate, nu sunt putine punctele din programul de guvernare care nu au fost implementate", a spus liderul PSD, citat de News.ro.

Dragnea a spus ca, inainte de a vorbi despre schimbarea din functii a unor ministri, este necesara indentificarea corecta a intarzierilor, liderul PSD precizand ca este de analizat daca intarzierile au fost generate de birocratie, de lentoarea unor ministri sau de incapacitatea premierului de a mobiliza cabinetul pentru respectarea termenelor din programul de guvernare.

Totusi, Liviu Dragnea a spus ca nu este exclusa o schimbare a Guvernului in ansamblul sau, in cazul in care partidul va ajunge la concluzia ca acest lucru este necesar, insa a precizat ca nu este o varianta pe care sa o doreasca. "Inca nu stiu. Eu nu vreau sa ajungem la aceasta solutie (...) Daca o sa ajugem la concluzia ca n-avem alta varianta, o sa propunem si pe asta, dar eu nu vreau sa ajungem acolo."

Liviu Dragnea a spus ca raportul de evaluare a activitatii Guvernului va fi facut public dupa finalizare adaugand ca la concluzii vor fi trecute si propunerile pentru eventualele remanieri.

Pe de alta parte, liderul social-democratilor a apreciat ca la proxima reuniune a Comitetului Executiv National al PSD este posibil sa nu se ajunga la schimbarea niciunui ministru.

"In urma concluziilor o sa vedem: este nevoie sa ajungem la o schimbare a unor membri ai Guvernului? este suficient sa se adopte niste mecanisme administrative, de fluidizare a circuitului d ...citeste mai departe despre "Evaluarea ministrilor, la final: Acum "se poate intampla orice". Dragnea face profilul premierului ideal" pe Ziare.com

#Dragnea evaluare guvern Grindeanu, #Dragnea evaluare ministri Grindeanu , #Stiri Guvern