Fandoseala in sondaje, marca PSD

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 14:31
880 citiri
Fandoseala in sondaje, marca PSD

Zilele trecute, PSD si-a comandat un sondaj care a iesit mai mult decat OK: daca maine ar fi alegerile, aproape 51% din romani ar vota pentru social-democrati. Ura! Aplauze!

Asta imi aminteste prezidentialele castigate de Traian Basescu in 2004. Nu numai sondajele il dadeau castigator net pe Nastase, dar si exit poll-urile il anuntasera presedinte in seara alegerilor. Dimineata insa ne-am pomenit cu Basescu la Cotroceni.

La fel s-a intamplat si la cel de al doilea mandat al dlui Traian Basescu, ajuns de notorietate cu celebra sintagma "Mihaela, dragostea mea!".

De fiecare data, PSD iesea biruitor la sondaje si era infrant la numararea voturilor, iar culmea umilintei a indurat-o acum nici trei ani, cand Victor Ponta urma sa-si priveasca victoria la televizor, stand acasa si mancand popcorn, dar s-a pomenit felicitandu-l pe Iohannis pentru succes.

Unora le place sa se imbete cu iluzii, iar recentul sondaj comandat de PSD mi se pare din aceasta categorie. Cand ma intreb la ce le-a trebuit sondaj social-democratilor, n-am alta explicatie decat aceea ca increderea alegatorilor se prabuseste si trebuie compensata cu ceva.

Si nimic nu compenseaza mai bine decat vestea scorului fabulos de 51%. Dar logica imi spune ca, din decembrie trecut pana in septembrie curent, evolutia evenimentelor a impins PSD in jos, nu in sus.

Spectaculoasa marire a salariilor ameninta sa ajunga pana la urma o scadere a veniturilor. Apoi, anuntarea de noi impozite dupa desfiintarea celor vechi, stirile despre niste mismasuri la varf cu implicarea liderului suprem, presiunile pentru legalizarea coruptiei si eliberarea coruptilor, ridicolul unui Parlament condus de un condamnat (cu suspendare) si un inculpat (inca nejudecat), imixtiunea politicienilor in Justitie, scandalul cu celebra OUG 13, scandalul cu doborarea propriului Guvern Grindeanu, scumpirea brusca a benzinei, curentului electric, gazelor si alimentelor, ofensiva premierului contra bancilor, incompetenta crasa a ministrului Educatiei si multe altele nu par sa fi alimentat cresterea credibilitatii partidului.

Pe scurt, e greu sa crezi ca asemenea evenimente au provocat brusc un nemaipomenit val de simpatie dupa ce, timp de 9 luni, PSD a facut numai boacane.

Iar cand n-ai alte arme sa lupti contra boacanelor proprii, s-ar putea sa fie si sondajul o solutie, una capabila sa induca iluzia ca tot ce zboara se mananca.

Cea mai buna dovada ca sondajul e bine cosmeticizat o observ la capitolul privind increder ...citeste mai departe despre "Fandoseala in sondaje, marca PSD" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj de opinie septembrie 2017, #scumpiri 2017, #PSD sondaj comandat Pieleanu , #Stiri Guvern