Firea descrie scenariul schimbarii lui Grindeanu: Are un alt "spate". Viitorul premier - o femeie

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 22:33
870 citiri
Firea descrie scenariul schimbarii lui Grindeanu: Are un alt "spate". Viitorul premier - o femeie
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Gabriela Firea a descris, sambata, un scenariu privind schimbarea integrala a Guvernului Grindeanu, in care majoritatea parlamentara actuala ii va prezenta sefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

Firea a fost, sambata seara, la Romania TV, unde a precizat ca actualul premier, Sorin Grindeanu, nu a mai participat de cateva luni la sedintele de partid si ca relatia dintre acesta si liderul PSD Liviu Dragnea s-a "racit".

"La inceput (Sorin Grindeanu - n.red.) a inteles rolul sau - anume ca reprezinta o functie numita. A inteles ca trebuie sa aiba o relatie puternica cu coalitia, cu Liviu Dragnea si domnul Tariceanu. Ulterior, a fost un moment, un declic, nu a mai simtit aceasta nevoie. Probabil a umplut golul lasat de consultarea cu domnii Dragnea si Tariceanu cu altceva. Ramane sa aflam ce e acel altceva", a spus Firea.

"Noi (colegii de partid - n.red.) ii asiguram, cum se spune neacademic, spatele politic (...) In momentul in care nu a mai considerat util spatele - metaforic vorbind - politic, inseamna ca are un alt spate poate", a adaugat Firea.

Intrebata daca seful statului, Klaus Iohannis, este acest "spate" si daca premierul Grindeanu se duce la Cotroceni si se consulta mai des cu Iohannis decat cu Dragnea, Firea a raspuns: "Sper ca nu e asa. Ar fi pacat daca considera ca e mai util sfatul altcuiva decat cel al colegilor de partid".

Scenariile lui Firea si cine nu ii convine in Guvern

Firea a comentat, totodata, si o presupusa luare de pozitie a lui Iohannis privind schimbarea premierului Grindeanu.

"Presedintele a fost subtil de aceasta data si a lasat o portita intredeschisa, pentru ca a facut acea afirmatie ca, daca este ceva serios, cu siguranta vom afla, vom analiza... Cu alte cuvinte, pana la urma, (Iohannis - n.red.) nu exclude faptul ca la un moment dat, dupa finalizarea in maximum 2 saptamani a acestei evaluari a activitatii guvernamentale, posibil - eu nu pot acum sa afirm si nu pot sa anticipez, ca oricum nu sunt Mafalda - sa se ia o decizie politica in ceea ce priveste Guvernul in totalitatea sa, sau in ceea ce priveste premierul sau anumiti ministri.

Si atunci, constitutional, presedintele tarii invita partidele la Palatul Cotroceni, se realizeaza consultari, majoritatea parlamentara prezinta un nou candidat de prim-ministru, presedintele il accepta sau nu si, in final, daca accepta, depune juramantul si incepe activitatea la Palatul Vic ...citeste mai departe despre "Firea descrie scenariul schimbarii lui Grindeanu: Are un alt "spate". Viitorul premier - o femeie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea Grindeanu schimbare premier femeie , #Stiri Guvern