Florin Iordache vrea ca toate Legile Justitiei sa poata fi modificate de Comisia pe care o conduce

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 15:43
901 citiri

Presedintele Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in justitie, Florin Iordache, a trimis, luni, o scrisoare Birourilor Permanente prin care solicita ca acest for sa poata modifica si completa toate actele normative cu incidenta asupra justitiei.

Astfel, Iordache a propus BPR modificarea Hotararii Parlamentului prin care s-a infiintat Comisia.

El cere sa fie inclus urmatorul articol: "Examinarea, modificarea si completarea, dupa caz, a tuturor actelor normative cu incidenta asupra justitiei, in vederea reformarii sistemului judiciar, aflate in procedura parlamentara, precum si a celor ce urmeaza a intra in procedura parlamentara pe toata perioada desfasurarii activitatii Comisiei si care vor fi transmise acesteia".

Iordache si-a argumentat solicitarea invocand "importanta modificarilor care tin de structura sistemului legislativ in domeniul justitiei, printre acestea numarandu-se Inspectia Judiciara si Directia pentru investigarea infractiunilor savarsite de judecatori si procurori".

BPR a decis ca solicitarea lui Iordache sa fie supusa votului plenului comun de luni, de la ora 16:00.

Dragnea anunta ca modificarea Legilor Justitiei este o prioritate ca sa opreasca "abuzurile statului paralel"Ce spune ministrul Toader despre raportul Inspectiei Judiciare la DNA si contestatiile la Legile JustitieiComisia Europeana: Romania sa ceara avizul Comisiei de la Venetia pe modificarea Legilor Justitiei. Urmatorul raport, peste un anRaportul pe Justitie vorbeste de OUG 13 si modificarile Legilor Justitiei: Progresele au fost afectate de situatia politica ...citeste mai departe despre "Florin Iordache vrea ca toate Legile Justitiei sa poata fi modificate de Comisia pe care o conduce" pe Ziare.com

#Florin Iordache modifica Legi Justitie, #Iordache inspectia judiciara, #Iordache numire procurori , #Stiri Guvern