Fost sef SPP in anii '90: SRI a facut presiuni asupra PSD pentru numirea lui Oprea la Ministerul de Interne

Marti, 13 Iunie 2017, ora 20:31
848 citiri
Fost sef SPP in anii '90: SRI a facut presiuni asupra PSD pentru numirea lui Oprea la Ministerul de Interne
Foto: Ziare.com

Generalul in rezerva Dumitru Iliescu, fost sef al SPP in anii '90 si fost consilier al lui Mircea Geoana, a declarat marti ca a avut informatii ca SRI a facut, in 2008, presiuni asupra PSD pentru a-l numi pe Gabriel Oprea la conducerea Ministerului de Interne in Guvernul PSD - PDL.

Afirmatiile au fost facute in fata comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

"A venit o informatie ca se incearca ca Ministerul de Interne sa treaca la PDL. Conducerea PSD n-a acceptat aceasta chestiune si dupa negocieri intense au obtinut conducerea MAI.

In aceasta situatie, mi-au sosit informatii ulterior ca cei din conducerea SRI au facut presiuni asupra unor membri ai PSD-ului, ma refer la cei din conducerea PSD-ului, ca la conducerea acestui minister sa fie numit domnul Oprea. Si asa s-a si intamplat", a declarat Dumitru Iliescu.

El a sustinut ca demiterea lui Oprea de la MAI a fost facuta de PSD dupa ce acesta numise secretarii de stat fara consultarea liderului partidului, Mircea Geoana, si in urma unei intelegeri cu presedintele Traian Basescu.

"Dar ce legatura are aceasta chestiune cu alegerile din 2009? Are o legatura foarte mare pentru ca exista un plan bine pus la punct care s-a facut si in 2013 in decembrie pentru alegerile din 2014 care si el a fost foarte bine conturat - acest plan in vederea sustinerii presedintelui de la acea perioada ca sa poata sa castige din nou alegerile in 2009", a mai spus Dumitru Iliescu.

El a spus ca a colaborat din 2005 cu presedintele PSD Mircea Geoana, asigurandu-i acestuia consultanta pe partea de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Iliescu a precizat ca a fost in contact cu echipa de campanie a lui Mircea Geoana, inclusiv cu cei care organizau activitatile din campania pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Citeste toate stirile despre Comisia de ancheta

Iata cine a mai fost audiat marti

#Dumitru Iliescu SRI presiuni Oprea Interne, #Dumitru Iliescu Oprea numit Ministerul Interne, #Dumitru Iliescu audiat Comisia de ancheta , #Stiri Guvern