Frunza, oaia si boul

Joi, 01 Iunie 2017, ora 10:53
697 citiri
Frunza, oaia si boul

Zilele acestea, doi ministri din Guvernul Grindeanu au pierdut o extraordinara ocazie de a tacea si au ajuns de rasul curcilor, numai pentru ca au vorbit neintrebati.

Caci ar fi fost mult mai intelept daca domnul Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, si domnul Petre Daea, ministrul Agriculturii, in loc sa se agite pe tema brandului turistic in forma de frunza, s-ar fi agitat numai pe tema turismului si respectiv a agriculturii. Ca au probleme.

Scandalul a pornit de la Turism, cand Mircea-Titus Dobre probabil s-a simtit ofuscat observand ca frunza din logo-ul sectorului sau de activitate a fost propusa, aprobata si omologata de alt ministru, din alt guvern si din alta majoritate.

Ca si cum n-ar fi sesizat ridicolul preocuparilor colegului sau, ministrul Agriculturii Petre Daea i-a tinut isonul si a sarit imediat sa-l apere. Amandoi sunt de acord ca turismul romanesc ar fi fost mult mai bine reprezentat de o oaie, decat de o frunza. Evrika!

Abia dupa ce am aflat si noi, publicul, ce-i preocupa pe cei doi demnitari si cum se dau in spectacol din senin, ministrii nostri au descoperit ca brandul turistic, reprezentat de o frunza, s-a realizat cu fonduri europene iar Romania, in cazul cand il schimba pana in anul 2020, va trebui sa achite Comisiei Europene 850.000 de euro. Merde!

Trezindu-se brusc la realitate, cei doi ministri a facut-o imediat cotita, intrebandu-se retoric: "Este vreo rusine ca le reamintim romanilor de legende si de simbolurile nationale?". Nu e nicio rusine, domnule ministru, dar oaia n-a fost niciodata simbolul national al romanilor. A fost vulturul cu crucea-n cioc si bourul rapus de Dragos Voda.

Nu m-as fi oprit la aceste fapte, cunoscute deja in public, daca n-as fi observat ca ele se petrec chiar in zilele cand super-premierul (ca nu stiu cum altfel sa-i zic) Dragnea incepe evaluarea ministrilor din Guvernul Grindeanu, ca sa vada care din ei corespunde misiunii incredintate si care nu. Iar ei tocmai ii ofera un excelent material pentru evaluare.

Care evaluare - ma intreb eu - cand ei se evalueaza singuri? Mai ales ca, in loc sa-si faca fiecare mea culpa si sa lase ciocu' jos, cum ar face orice om normal cand ii scapa o gugumanie, demnitarii nostri continua pe aceeasi linie, demonstrand ca "perseverare diabolicum" si intrebandu-se daca e vreo rusine in aiureala la care s-au gandit?

Nu-mi vine sa cred cand il aud pe ministrul Agriculturii sustinand ca oaia "este o statuie vie" si, de aceea, ne reprezinta mai bi ...citeste mai departe despre "Frunza, oaia si boul" pe Ziare.com

#brandul turistic oaia, #oaie brandul Romania, #oaie frunza Romania , #Stiri Guvern