George Maior, audiat in Parlament: Spune ca e prieten cu Oprea si Dincu. Pe Andronic l-a trecut la fosti prieteni

Luni, 12 Iunie 2017, ora 11:45
842 citiri
George Maior, audiat in Parlament: Spune ca e prieten cu Oprea si Dincu. Pe Andronic l-a trecut la fosti prieteni
Foto: captura video Privesc.eu

Fostul director al SRI George Maior a dat declaratii, luni, la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, subliniind in repetate randuri ca atat el, cat si serviciul secret s-au comportat "impecabil" atunci, neintervenind in rezultatul alegerilor.

George Maior a declarat ca acea intalnire a fost "un eveniment eminamente privat", despre care a refuzat sa dea detalii, in ciuda insistentelor membrilor comisiei, si a subliniat ca nu s-a urmarit niciun scop politic.

Maior a declarat ca a fost si este prieten si cu Gabriel Oprea, si cu Vasile Dancu, prezenti si ei la intalnirea "din sufragerie". In ce priveste relatia pe care o are cu Dan Andronic, fostul director SRI a spus ca "in timp a fost si o relatie de prietenie".

Inca de la debutul sedintei, George Maior, in prezent ambasador in SUA, a tinut sa precizeze ca in anul electoral 2009 "serviciul s-a comportat exemplar, impecabil, in raport de prevederile legale si de constitutia Romaniei".

"Am fost foarte atent sa tin SRI departe de politica", a mai punctat fostul director al serviciului secret.

Intalnirea "din sufragerie", un eveniment privat

In ciuda insistentei manifestate de membrii comisiei, George Maior a explicat ferm, in repetate randuri, ca intalnirea de la locuinta lui Gabriel Oprea care a avut loc in seara turului doi al alegerilor prezidentiale din 2009 a fost un eveniment privat, motiv pentru care a refuzat sa dea detalii legate de persoanele prezente sau de discutiile purtate.

"Este vorba despre un eveniment privat la care am participat, in care nu s-au intamplat aspecte pe care sa le sesizez ca fiind ilegale, neconstitutionale (...) Nu am ce sa imi reprosez", a declarat George Maior.

Intrebat daca au fost prezenti Florian Coldea sau Laura Codruta Kovesi, fostul director al SRI a raspuns: "Fiind un eveniment privat, cu riscul de a dezamagi sau de a fi repetitiv, nu am sa discut despre evenimentul privat ca atare, desfasurarea lui sau persoanele care au fost acolo".

"Orice persoana care are cunostinta despre acest eveniment privat, si nu a fost singurul la care am participat in acea zi, poate sesiza orice institutie competenta a statului in legatura cu eventuale ilegalitati sau aspecte neconstitutionale. E modul in care voi trata permanent acest eveniment (...) Consider ca a vorbi despre un eveniment privat complet distinct de activitate nu are relevanta din punct de vedere al comisiei", a subliniat ambasadorul.

De asemenea, George Maior a mai declarat ca ...citeste mai departe despre "George Maior, audiat in Parlament: Spune ca e prieten cu Oprea si Dincu. Pe Andronic l-a trecut la fosti prieteni" pe Ziare.com

#Maior audiat comisie ancheta 2009 , #Stiri Guvern