Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita, cumparare de influenta si santaj

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 16:38
690 citiri
Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita, cumparare de influenta si santaj
Foto: Arhiva Facebook/ Sebastian Ghita

Deputatul Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de DNA in dosarul in care este acuzat ca a obtinut informatii confidentiale de la anchetatori, a santajat un om de afaceri si a condus fara permis.

Ghita este acuzat ca, in perioada 2013 - 2014, a obtinut informatii confidentiale privind un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in contextul in care dorea sa protejeze doua persoane si avea interese de afaceri la mai multe firme implicate in acel dosar.

Potrivit DNA Ghita a apelat la Liviu Tudose, care era atunci procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si la Viorel Dosaru, care conducea Inspectoratul de Politie Prahova, carora le-a promis mentinerea in functie, dar si accesul la alte functii de conducere.

Sebastian Ghita mai este acuzat ca, in martie 2011, l-a constrans pe reprezentantul unei firme sa incheie un contract fictiv cu Asesoft, grupul de firme controlat de el, prin care acesta din urma sa obtina 500.000 de ...citeste mai departe despre "Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita, cumparare de influenta si santaj" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ghita trimis in judecata DNA , #Stiri Guvern