Gratiere pentru Voiculescu. Dezincriminare pentru Dragnea. Elefantii monstruosi

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 07:28
957 citiri
Gratiere pentru Voiculescu. Dezincriminare pentru Dragnea. Elefantii monstruosi

Presedintele Iohannis a reusit sa opreasca un blitzkrieg impotriva Justitiei. O autentica miercuri neagra a fost pusa la cale, in opinia mea, in cel mai autentic stil mafiot. Si imi asum pe deplin acest termen.

Elefantii de care vorbea presedintele sunt niste monstri. Si daca le vedem dimensiunea reala putem intelege si miza reala a intregii operatiuni de decredibilizare a Justitiei si institutiilor implicate in anticoruptie inceputa in forta la finalul anului trecut.

Dintr-un bun inceput, sunt indicii clare ca ordonantele de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal si de Procedura Penala urmau sa fie adoptate miercuri. Deci ca premierul si ministrul Justitiei au mintit.

Ordinea de zi publica la care facea referire premierul Grindeanu, si pe care ele nu se aflau, nu a fost publica decat dupa inceperea sedintei de guvern, deci dupa descalecarea presedintelui.

Apoi, in textul OUG privind gratierea, scrie foarte clar ca ea se aplica faptelor comise pana la 18.01.2017, deci ziua sedintei de guvern. Intrebat ulterior de ce, dl Grindeanu a raspuns senin: "pentru ca suntem in 18. Daca va fi adoptata pe 25, va scrie 25". Asa e. Deci trebuia adoptata pe 18, mi se pare perfect clar.

Care sunt elefantii?

Avem, pe de-o parte, chestiunea gratierii, frumos impachetata in chestiuni umanitare. La prima vedere, de gratiere nu ar urma sa beneficieze persoanele condamnate pentru coruptie si violente.

Dar aceste exceptari se aplica doar pentru gratierea integrala, prevazuta de articolul 1, dupa cum scrie foarte clar in proiectul de OUG. Exista insa si articolul 2, care prevede injumatatirea pedepsei pentru femei gravide, bolnavi, cei care au in intretinere minori si persoane peste 60 de ani, INDIFERENT DE FAPTA, fara nicio conditie, nici macar acoperirea prejudiciului.

Un mare beneficiar, poate principalul? DAN VOICULESCU. Pedeapsa i se va reduce la jumatate din care a executat jumatate, deci iese fluierand urgent. Si impreuna cu el toti violatorii, criminalii, coruptii etc care au peste 60 de ani sau copii si fractia necesara de pedeapsa executata.

Ai ucis, ai violat, ai talharit, esti pedofil? Nu conteaza. Daca ai executat jumatate de pedeapsa si indeplinesti vreuna dintre conditii, iesi linistit in lungul sir ce-l are in frunte pe Felix. Daca ai condus baut, ai fugit de la locul accidentului? Face PSD cinste cu o gratiere.

L-am auzit pe ministrul Justitiei negand aceste efecte, desi textul OUG e clar. Ori minte, ori nu stie ce co ...citeste mai departe despre "Gratiere pentru Voiculescu. Dezincriminare pentru Dragnea. Elefantii monstruosi" pe Ziare.com

#ordonanta gratiere dezincriminare, #Iohannis Grindeanu gratiere , #Stiri Guvern