Grecia nu a speriat Romania: Ce spune Iohannis despre adoptarea euro si ce asteptari are de la eleni

Luni, 13 Iulie 2015, ora 16:32
1007 citiri
Grecia nu a speriat Romania: Ce spune Iohannis despre adoptarea euro si ce asteptari are de la eleni
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis, care in aceste zile se afla intr-o vizita oficiala la Madrid, a discutat cu seful guvernului spaniol Mariano Rajoy despre situatia elenilor si cum se rasfrange ea asupra intregii Europe.

Iohannis i-a multumit lui Rajoy pentru faptul ca, desi a participat la summit-ul de la Bruxelles pe situatia Greciei care a avut o durata record de peste 17 ore, a venit apoi direct la intalnire.

Seful statului a fost chestionat de jurnalistii spanioli daca Romania mai vrea sa adere la zona euro dupa ce a vazut ce s-a intamplat cu Grecia.

Bancile din Grecia raman inchise - BCE ingheata finantarea

"Cred ca e important sa incercam deja sa tragem niste invataminte din ultima criza, cea cu Grecia, si sa constatam ca pentru o uniune functionala este evident vitala solidaritatea, dar si componenta de preventie trebuie sa joace un rol din ce in ce mai important. Romania doreste sa devina membra a zonei euro, cum de fapt cu toii din UE, cu o exceptie, ne-am angajat sa ...citeste mai departe despre "Grecia nu a speriat Romania: Ce spune Iohannis despre adoptarea euro si ce asteptari are de la eleni" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Ponta demisie Madrid, #Iohannis Madrid Rajoy zona euro, #Iohannis Rajoy Grecia , #Stiri Guvern