Grindeanu explica foaia de parcurs primita de la AMRO: Nu e un to-do-list, a fost transmisa si lui Trump

Joi, 30 Martie 2017, ora 13:46
957 citiri
Grindeanu explica foaia de parcurs primita de la AMRO: Nu e un to-do-list, a fost transmisa si lui Trump
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a oferit o explicatie despre "foaia de parcurs" pe care a primit-o, miercuri, din partea reprezentantilor Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO), argumentand ca aceasta nu este un "to-do-list".

Mai mult, seful Executivului sustine ca aceeasi scrisoare a fost trimisa si presedintelui american Donald Trump.

"Vad ca unii insista ca ieri am primit un to-do-list de la partenerii din Consiliul de Afaceri Americano-Roman. Postez, mai jos, primul paragraf din scrisoarea transmisa presedintelui Trump si mie, alaturi de documentul intitulat Calea spre Prosperitate.

NU e to-do-list. Sunt recomandari, pentru administratia americana si pentru guvernul roman, ambele aflate la inceput, in vederea imbunatatirii relatiilor economice si comerciale. Daca nu e clar nici asa, avem traducere la Guvern", a scris pe Facebook Sorin Grindeanu.

Acesta a atasat, in postarea de pe reteaua de socializare, o imagine cu primul paragraf al scrisorii, care este destinata premierului roman si presedintelui american.

"Odata cu recentele alegeri din Statele Unite si Romania, 2017 ofera o binevenita oportunitate pentru a reinnoi si a consolida reltiile economice bilaterale intre cele doua tari", se arata in prima parte a documentului citat.

Eric Stewart, presedintele AMRO, a repetat, miercuri, ca Guvernului roman i-a fost transmisa o "foaie de parcurs".

"Statul de drept, transparenta, eficienta, acestea sunt incluse intr-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor doua guverne (SUA si Romania - n.red.).

Mi se pare o parte extrem de normala in a face afaceri, pentru ca prioritatile sa fie focusate clar ambelor guverne. In trecut, Guvernul SUA a lucrat foarte aproape cu Guvernul roman pe toate aceste chestiuni.

(...) Noi, la Consiliul de Afaceri AMRO, am pregatit o foaie de parcurs pentru ca Guvernul dumneavoastra sa o ia in considerare. A fost pregatita de multi experti din Washington care sunt familiarizati cu domeniul de afaceri si cu Romania", a spus Stewart, citat miercuri de Agerpres.

F.N. ...citeste mai departe despre "Grindeanu explica foaia de parcurs primita de la AMRO: Nu e un to-do-list, a fost transmisa si lui Trump" pe Ziare.com

#Sorin Grindeanu foaie parcurs AMRO, #Grindeanu to do list americani , #Stiri Guvern