Grindeanu i-a declarat razboi lui Dragnea. Cine castiga

Joi, 15 Iunie 2017, ora 10:34
924 citiri
Grindeanu i-a declarat razboi lui Dragnea. Cine castiga

Ceea ce parea initial putin probabil, in ciuda avertismentelor pe "surse", s-a intamplat.

Liviu Dragnea a declansat haosul in PSD si a provocat o criza de guvernare care, pentru ca e abia la inceput si are prea multe necunoscute, ar putea sa aiba un efect de domino in politica romaneasca.

Chiar si dupa declaratiile si lamuririle presedintelui PSD de la finalul sedintei Comitetului Executiv, situatia in care se afla acum Guvernul Grindeanu nu e deloc mai clara decat inainte de CEx.

Liviu Dragnea a dat asigurari ca toti ministrii si-au depus demisiile, dar a fost confuz cand a venit vorba despre ce va urma in cazul in care nu va face acelasi lucru si premierul.

Seful PSD a fost si mai abscons cand a incercat sa explice motivele pentru care s-a ajuns in situatia in care partidul sa-si dea jos propriul Guvern, la doar cinci luni de la investire, cand nicio evaluare nu ar putea justifica o masura atat de radicala impotriva unui Executiv alcatuit in totalitate de insusi liderul PSD.

Cum Liviu Dragnea nu a reusit sa convinga care a fost necesitatea si urgenta unei astfel de masuri extreme, cei care au urmarit conferinta de presa de dupa CEx au ramas cu sentimentul ca motivul real trebuie sa stea in alta parte decat in evaluarea facuta pe genunchi de Darius Valcov si care, in multe puncte, nu are nicio legatura cu programul de guvernare.

Memorabile raman reprosurile pe care pesedistii i le fac Guvernului Grindeanu ca "nu a dezvoltat relatiile cu Rusia", "senzatia" ca lupta cu marea evaziune a fost abandonata sau critica neimplementarii unor masuri care ar fi trebuit sa intre in vigoare din 2018.

Penibilul raportului de evaluare a guvernarii Grindeanu citit in sedinta CEx al PSD de catre fostul ministru Darius Valcov, acuzat de fapte de coruptie si implicat in trei dosare penale, a fost reprezentat de criticile venite din partea lui Tariceanu la adresa activitatii Guvernului.

Liderul ALDE declara senin de langa Dragnea ca Guvernul Grindeanu nu a facut practic nimic bun pana acum.

Dupa circul la care s-au expus singuri cei doi lideri ai coalitiei PSD-ALDE, nu a fost greu pentru premierul Grindeanu sa-i trimita pe culmile disperarii pe artizanii crizei guvernamentale.

Ramas fara sustinerea politica a partidului care l-a numit si l-a votat in functia de premier, Grindeanu a adancit si mai mult misterul crizei declansate de Dragnea declarand ca isi va da demisia doar daca are asigurarea si garantia presedintelui Iohannis ca, in urma consul ...citeste mai departe despre "Grindeanu i-a declarat razboi lui Dragnea. Cine castiga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grindeanu demisie Guvern Dragnea, #Grindeanu Dragnea evaluare Guvern Rusia , #Stiri Guvern