Grindeanu ia banii de pe mana lui Sevil Shhaideh si demite toti secretarii cu drept de semnatura: Pentru a bloca eventuale abuzuri

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 16:12
669 citiri
Grindeanu ia banii de pe mana lui Sevil Shhaideh si demite toti secretarii cu drept de semnatura: Pentru a bloca eventuale abuzuri
Foto: Dobrogea News

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, duminica, in ziua in care se citeste in Parlament textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului sau, ca e foarte nemultumit de treaba pe care a facut-o Sevil Shhaideh in legatura cu Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Drept consecinta, a demis toti subalternii acesteia cu drept de semnatura, pentru a bloca "eventuale abuzuri".

"Nu accept ca acest program sa fie folosit in scopuri politice si nu am de gand sa tolerez asa ceva. Am luat doua decizii astazi. Am semnat ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru secretarii generali si cei adjuncti. Iar de azi, Sevil Shhaideh nu mai poate semna nici dumneai, nici prin interpusi, niciun fel de act care sa aiba legatura cu PNDL", a spus Grindeanu intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca a avertizat-o in repetate randuri, in ultimele 5 luni, pe Sevil Shhaideh in legatura cu programul PNDL - in valoare de 2 miliarde de lei, in 2017, pentru investitii la nivel local - insa ea a reactionat abia sambata aceasta.

"In ultimele luni am avut multe intalniri cu lideri la nivel local, pentru a-i asculta si pentru a gasi solutiile pentru ca PNDL 2 sa fie un succes si sa aduca dezvoltarea Romaniei. Din pacate, doamna ministru Sevil Shhaideh, in coordonarea careia se afla acest program extrem de important, a avut la dispozitie 5 luni sa faca ceva si nu a facut nimic.

Acum o luna si jumatate am avertizat-o ca sunt intarzieri si ca primarii incep sa isi piarda rabdarea, acum 2 zile am avertizat-o si public, tot de aici (de la sediul Guvernului - n.red.). In urmatoarea zi si-a amintit de PNDL si a dat comunicat ca ii va da drumul", a explicat premierul.

El a tinut sa precizeze ca masurile "pentru a bloca eventualele abuzuri" si blocarea programului in sine, care trebuie musai sa mearga inainte, dar doar cu respectarea legii.

Drept consecinta, premierul a invitat-o, luni, pe Sevil Shhaideh, la o discutie despre stadiul tuturor programelor coordonate de Ministerul Dezvoltarii.

Intr-adevar, cel mai recent comunicat de pe site-ul ministerului are ca tema Programul National de Dezvoltare Locala, fiind publicat vineri, 16 iunie.

"Astazi, 16 iunie a.c., incepe oficial Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapa a doua, fiind incheiata analiza de specialitate cu privire la alocarile de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in c ...citeste mai departe despre "Grindeanu ia banii de pe mana lui Sevil Shhaideh si demite toti secretarii cu drept de semnatura: Pentru a bloca eventuale abuzuri" pe Ziare.com

#Grindeanu Shhaideh, #Grindeanu atac Shhaideh , #Stiri Guvern