Grindeanu ii cere lui Iohannis vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 20:01
866 citiri
Grindeanu ii cere lui Iohannis vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne (ocupat de Carmen Dan) si de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale (ocupat de Sevil Shhaideh).

In locul celor doua apropiate ale lui Liviu Dragnea, care chiar azi l-au criticat pe premier si oricum isi depusesera demisiile, au fost trimise si propunerile de numire, ca interimari, a lui Augustin Jianu in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, si a lui Sorin Grindeanu ca ministru al Afacerilor Interne, anunta un comunicat remis Ziare.com de Biroul de Presa de la Palatul Victoria.

Augustin Jianu este ministrul Comunicatiilor, singurul din Guvern care nu a vrut sa i se supuna lui Liviu Dragnea si sa demisioneze.

Ministrul Comunicatiilor nu demisioneaza: Cand vrei intr-adevar sa schimbi ceva, trebuie sa rezisti

Dragnea a vrut sa dea drumul la bani pentru motiune

Mutarea aceasta a lui Sorin Grindeanu vine ca o contraofensiva a premierului la deciziile de azi din tabara Dragnea.

Astfel, cu doar cateva ore in urma, Sevil Shhaideh a dispus, prin ordin de ministru, ca atributiile Rovanei Plumb (apropiata de Victor Ponta) sa fie preluate de catre secretarul de stat Luminita Zezeanu.

"Incepand cu data prezentului ordin, doamna secretar de stat Luminita Zezeanu va exercita atributiile delegate ministrului delegat pentru Fonduri Europene prin ordinul vicepremierului nr. 2290/ 2017, precum si oricare alte atributii ale ministrului delegat pentru Fondurile Europene si va semn pentru si in numele ministrului delegat pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb", se arata in ordinul semnat de Sevil Shhaideh, care intra imediat in vigoare.

Mai mult, Ministerul Dezvoltarii Regionale condus pana acum de aceeasi Sevil Shhaideh a anuntat tot azi ca a inceput etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala, prin care vor primi finantare 9.500 de obiective de investitii.

"Ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in curs de semnare. (...) Pentru aceste investitii sunt alocate fonduri in valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament", informeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale, intr-o decizie care poate fi tradusa asa: Sevil Shhaideh da drumul la robinetul cu bani pentru a-si asigura sustinerea in teritoriu pentru motiunea de cenzura pe care PSD+ALDE o vor depune luni.

Ponta revine in Guvern cu o miza uriasa

Pe de alta parte, fostul prim-ministru Victor Pont ...citeste mai departe despre "Grindeanu ii cere lui Iohannis vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grindeanu revocare Shhaideh Carmen Dan , #Stiri Guvern