Guvernul a suspendat Constitutia, cetatenii sunt in legitima aparare

Joi, 02 Februarie 2017, ora 08:29
5533 citiri
Guvernul a suspendat Constitutia, cetatenii sunt in legitima aparare
Foto: Arhiva Ziare.com

Criza politica de la Bucuresti isi are originea in incalcarea flagranta de catre Guvern a contractului constitutional cu caracter permanent dintre stat si societate.

Cand Guvernul suspenda temporar Constitutia si legifereaza in favoarea Mafiei, cetatenii se regasesc aruncati impotriva vointei lor in stare de legitima aparare de catre un Guvern uzurpator ce a tradat suprematia Constitutiei si interesul public general.

Institutiile statului, altele decat Guvernul, au obligatia de a apara cetatenii si suprematia Constitutiei in fata actiunilor si ordinelor posibil ilegale si/sau anticonstitutionale ale unui Guvern ce s-a plasat singur, cu premeditare, in afara Constitutiei.

Cei care se vor deroba de aceasta datorie isi vor asuma personal raspunderea si consecintele.

A legifera prin decret executiv emis si publicat Monitorul Oficial in toiul noptii este un fapt fara precedent intr-o democratie (e cumva Romania in stare exceptionala/de necesitate?).

Iar atunci cand aceasta actiune se face in favoarea exclusiv a unei clientele politice restranse si transpartinice ce include condamnati, inculpati si viitori beneficiari de impunitate (exceptia excluderii actelor normative), ne aflam in fata unui act de confiscare a suveranitatii nationale ce apartine exclusiv poporului (art. 2 din Constitutie).

Or, suveranitatea nationala este doar delegata si nu transferata, inclusiv Guvernului, atunci cand acesta se angajeaza sub juramant la preluarea mandatului sa respecte suprematia Constitutiei si legile in vigoare, acestea fiind obligatorii pentru intreaga societate (art. 1-5 din Constitutie), atat pentru guvernati, cat si pentru guvernanti.

Cand o parte (Guvernul) suspenda acest contract cu premeditare, cealalta parte se afla in fata unei situatii exceptionale ce necesita solutii exceptionale.

Incalcarea angajamentului asumat de Guvern sub juramant face mandatul Guvernului nu doar revocabil, ci si potential (partial) nul, cel putin in ceea ce priveste actele si documentele emise in afara si cu incalcarea mandatului constitutional cu care a fost investit la prestarea juramantului.

De asemenea, a decreta modificari cu efect imediat si potential ireversibile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala in conditiile absentei unui real imperativ de urgenta si necesitate, ignorand disponibilitatea Parlamentului ce isi incepea sesiunea in ziua urmatoare, reprezinta in egala masura un act de uzurpare a puterii legislative.

Nu in ultimul rand, prin igno ...citeste mai departe despre "Guvernul a suspendat Constitutia, cetatenii sunt in legitima aparare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern ordonanta Iordache, #Guvern Grindeanu demisie, #ordonanta Iordache abrogata , #Stiri Guvern